Kasihan blog aku ni. Terbiar sepi tidak berpenghuni. Tuannya sibuk terkinja-kinja di FB, Twitter, IG dan WhatsApp saban hari. Sekadar bayar domain dan hosting sahaja supaya blog ini tidak terbenam. Mungkin dah sampai masanya aku kembali ke sini. Media sosial semakin bising dan nyaring. Sesak lagi menyesakkan.

Read More »

Kita tahu buta mata tapi kita faham tak apa itu buta hati? Dulu aku tak percaya wujudnya buta hati. Aku fikir ianya cuma wujud dalam teks sastera dan puisi sahaja. Tapi bila aku lihat depan mata, aku akui ia wujud. Manusia ini mencari apa sebenarnya. Sedangkan yang hampir sempurna itu ada depan mata. Ada dalam […]

Read More »

Groupon ni amat bahaya tuan-tuan dan puan-puan. Sekali kita dah ketik, macam-macam benda nak dibeli. Haishhhh….kisahnya begini. Satu malam tu, dah jam 1 pagi pun tak leh nak tidur. Pusing kanan, pusing kiri. Akhirnya capai tablet dan buka Groupon. Scroll punya scroll, terjumpa produk ini. Self-Adhesive Whiteboard. Takyah beli whiteboard mahal-mahal yang makan space atau […]

Read More »

 Kali pertama Sherrina mengunjungi Mydin Seremban 2, antara kemudahan yang paling Sherrina kagum ialah ruangan ini yang dinamakan Free of Charge. Ianya ada satu sudut yang disediakan untuk para pelanggan mengecas handphone atau tablet mereka disini. Ada banyak power point disediakan disini siap dengan sofa empuk untuk kaum lelaki yang datang menemani isteri membeli-belah untuk […]

Read More »

            Apa yang dirasakan bila melihat sekitar Chow Kit daripada tingkat tinggi? Terpesona dan terfikir apa agaknya didalam rumah-rumah itu? Atau unit-unit kedai yang dijadikan tempat tinggal itu? Bagaimana hidup berumah di tengah bandaraya? Adakah bunyi preng motorsikal menjadi nada menggantikan bunyi cengkerik?  

Read More »

Pernah dengar Positive Emporium? Ianya sebuah kedai yang menjual pelbagai cenderamata berkaitan motivasi. Sherrina mula mengenali mereka ketika membeli sticker-sticker motivasi mereka di bazaar di The Curve. Sherrina akan tampalkannya pada cover tablet. Ia akan digantikan dengan sticker baru setiap 6 bulan bila sudah lusuh. Baru-baru ini, Sherrina menukar cover tablet kerana sudah lusuh. Rasa […]

Read More »