Category: Whateva…

Salam Aidilfitri 2015

Salam Aidilfitri 2015

Salam Aidilfitri buat semua muslimin dan muslimat. Taqabballahu minna wa minkum. Semoga Allah menerima amalan kami dan kalian.

Product Review: Groupon Self-Adhesive Whiteboard

Product Review: Groupon Self-Adhesive Whiteboard

Groupon ni amat bahaya tuan-tuan dan puan-puan. Sekali kita dah ketik, macam-macam benda nak dibeli. Haishhhh….kisahnya begini. Satu malam tu, dah jam 1 pagi pun tak leh nak tidur. Pusing kanan, pusing kiri. Akhirnya capai tablet dan buka Groupon. Scroll punya scroll, terjumpa produk ini. Self-Adhesive Whiteboard. Takyah beli whiteboard […]

Free Of Charge : Tempat Mengecas Gajet di Pusat Beli-Belah

Free Of Charge : Tempat Mengecas Gajet di Pusat Beli-Belah

 Kali pertama Sherrina mengunjungi Mydin Seremban 2, antara kemudahan yang paling Sherrina kagum ialah ruangan ini yang dinamakan Free of Charge. Ianya ada satu sudut yang disediakan untuk para pelanggan mengecas handphone atau tablet mereka disini. Ada banyak power point disediakan disini siap dengan sofa empuk untuk kaum lelaki yang […]

Foto Chow Kit Dari Tingkat 9 Plaza GM

Foto Chow Kit Dari Tingkat 9 Plaza GM

            Apa yang dirasakan bila melihat sekitar Chow Kit daripada tingkat tinggi? Terpesona dan terfikir apa agaknya didalam rumah-rumah itu? Atau unit-unit kedai yang dijadikan tempat tinggal itu? Bagaimana hidup berumah di tengah bandaraya? Adakah bunyi preng motorsikal menjadi nada menggantikan bunyi cengkerik?  

Pasaraya Ben’s di Publika

Pasaraya Ben’s di Publika

Jika ke Publika, singgah ke sebuah supermarket bernama Ben’s untuk melihat pelbagai produk import yang mungkin takde di supermarket lain di Malaysia. Lebih aneh, label produk-produk ini sungguh ringkas macam produk buat di rumah sahaja.

Ceritera Si Abu: Menyanyi Di Tepi Tingkap

Ceritera Si Abu: Menyanyi Di Tepi Tingkap

Ini Abu yang suka panjat bumbung. Menyanyi di tepi tingkap supaya buka tingkap untuk benarkan dia masuk. Saiz badannya kini muat-muat aje masuk tingkap.

Positive Emporium Lubuk Hiasan Motivasi

Positive Emporium Lubuk Hiasan Motivasi

Pernah dengar Positive Emporium? Ianya sebuah kedai yang menjual pelbagai cenderamata berkaitan motivasi. Sherrina mula mengenali mereka ketika membeli sticker-sticker motivasi mereka di bazaar di The Curve. Sherrina akan tampalkannya pada cover tablet. Ia akan digantikan dengan sticker baru setiap 6 bulan bila sudah lusuh. Baru-baru ini, Sherrina menukar cover […]

Ronda di Avenue K

Ronda di Avenue K

Rabu lepas kebetulan perlu hadir ke bengkel DigiWWWOW pada jam 6 petang di Bangsar, maka meeting dengan Sarah pun dibuat pada hari yang sama jam 11 pagi di KLCC. Sherrina suka susun jadual begini. Jika perlu naik LRT, pastikan semua meeting disusun di lokasi yang menjadi laluan LRT.

Muka Encem + Baik Hati = Kacak Luar Kacak Dalam

Muka Encem + Baik Hati = Kacak Luar Kacak Dalam

Kisah ini benar berlaku jam 7.30pm tadi ketika Sherrina sedang menunggu kawan mengeluarkan wang dan membeli barang di 7-Eleven AU1 Keramat yang terletak dibelakang kawasan LRT Setiawangsa. Sementara menunggu didalam kereta yang Sherrina park sebentar didepan 7-Eleven, kelihatan seorang pakcik dalam lingkungan umur 50an mengacu-acu tongkatnya ke arah kereta yang […]

Jika Boleh Diputarkan Masa, Mahukah Kembali Ke Masa Lalu?

Jika Boleh Diputarkan Masa, Mahukah Kembali Ke Masa Lalu?

 Sherrina berpeluang ke pantai Morib baru-baru ini bersama dengan teman sekeluarga membawa 4 orang anaknya bermain di pantai. Ketika itulah tercetus di hati….jika boleh diputarkan masa, mahukah kembali ke zaman kanak-kanak? Zaman kanak-kanak Sherrina memang indah. Pergi ke sekolah bukan hanya untuk belajar, tetapi juga untuk bermain. Juga makan di […]