Kelas bermula pada jam 8.30 pagi dan berjalan lancar. Sepanjang kursus, peserta akan mempelajari 3 subjek iaitu Microsoft Word, Microsoft Excel dan Microsoft PowerPoint secara asas. Peserta kursus sepanjang waktu kursus Iskandar in action. Habis sesi training pada sebelah petang, kami tukar pakaian dan turun ke pantai Bogak. Suasana tak meriah sebab tak ramai orang. […]

Read More »

Cuaca agak panas. Kali ni outstation tak naik bas atau kapal terbang sebaliknya sherrina dan Kak Fidah bertuah sebab kawannya Kak Sharifah nak ikut kami ke Pangkor. So kitorang naik kete dia. Bertolak dari KL dalam jam 11am, perjalanan lancar kerana kami bertolak pada hari Rabu, yakni hari bekerja. Traffic jam memang takde lah. Cuma […]

Read More »

Leganya….hari terakhir. Lega sesangat sebab tak best dok di Duta Village ni. Mereka tak bersedia dan tak profesional dalam mengendalikan keperluan untuk kursus. Mereka patut belajar dengan hotel di KK dan Kuching yang jauh lebih baik dari segi perkhidmatan walaupun kemudahan hotel biasa sahaja. Semua modul telah dihabiskan dengan jayanya (malah siap leh add-on sedikit […]

Read More »

Kelas berjalan seperti biasa. Hari terakhir untuk kelas penuh. Kali ini lebih lucu kerana berpeluang melihat peserta kursus menyampaikan presentation di hadapan. Oh ya, peserta-peserta ini datang dari Pahang, Kelantan dan Terengganu. Jadi paham-paham ajelah loghat negeri yang bercampur-aduk didalam kelas. Ada yang cukup makan, ada yang tak cukup make dan ada yang terlebih makang…..kuikuikui… […]

Read More »

Bangun seawal pagi, dapat melihat matahari terbit. Bersiap dan turun untuk sarapan. Bestnya dapat makan Koko Krunch dan bubur nasi. Tak berani nak makan nasi lemak takut perut buat hal. Bertolak ke Duta Village, aku pilih kelas ketiga yang terletak di hujung pool berdekatan pantai. Bagus juga walaupun tersisih agak jauh dari kelas satu dan […]

Read More »

Seperti dijangka, program yang last minute akan menghasilkan keadaan yang kelam kabut. Kalau hati tak kering, berasap le kepala… Bertolak dari hentian Putra, bas dijangka jam 10 tetapi hanya tiba jam 11 kerana rosak. Actually bas yang ditunggu tak tiba-tiba, kami ditumpangkan ke bas jam 11. Bas Konsortium, boleh tahan selesa cuma air cond kurang […]

Read More »

Aku Benci Bila…. Jadual kerja sebulan yang dah disusun dengan cantik terpaksa dirombak kerana training provider terlupa nak inform yg training telah diubah tarikh ke lebih awal dari sepatutnya Aku kene susun semula jadual kelas tuisyen supaya tak clash dengan training Kene packing baju last minute Ada assignment 50 muka surat bertajuk Buat Duit Dengan […]

Read More »

Hari terakhir, peserta diberi tugasan berkumpulan. Puas hati juga kerana target telah dicapai. Setelah habis tugasa, peserta berkumpul di dewan untuk majlis penutup. Ketua setiap kumpulan memberi ucapan dan menceritakan pengalaman manis dan lucu sepanjang kursus. Antaranya ialah mandi pakai gelas, mandi pakai bekas tong sampah, berendam lama-lama dalam bath tub. Ini semua gara-gara tak […]

Read More »

Hari ketiga cuaca sejuk kerana hujan sepanjang hari. Kursus berjalan seperti biasa dan lancar. Tengaharinya kami sempat ke bandar sekejap untuk jalan-jalan sebab rehat agak panjang kerana solat Jumaat. Balik semula ke hotel untuk makan tengahari dan bersiap untuk kelas petang. Habis kelas rehat di bilik sementara menunggu makan malam. Mandi dan makan kemudian sambung […]

Read More »