Category: Training

Training in Melaka – Day 4

Training in Melaka – Day 4

Dah habis kursus. Selepas sesi ujian dan wrap-up di sebelah pagi, majlis penutup dijalankan. Sijil dan gambar diberikan kepada peserta. Trainer pula mendapat hadiah daripada peserta. Sherrina dapat kain pasang, boleh le guna untuk raya. Haha…. Lepas pack-pack barang, kami bertolak balik ke KL. Tak larat lah….sesat lagi. Tatau le […]

Training in Melaka – Day 3

Training in Melaka – Day 3

Cepat masa berlalu. Hari ni sempoi macam biasa. Students pun dah get used to the software dan environment. Masing-masing dah mesra walaupun baru jumpa. Di Hotel Naza ni ada disewakan ruang pejabat dimana aku tak pasti bisnes apa yg mereka bikin tapi selama 2 hari tingkat 2 penuh sesak dengan […]

Training in Melaka – Day 2

Training in Melaka – Day 2

Kelas bermula dengan baik. Peserta kesemuanya dari zon selatan iaitu Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Di waktu malamnya kami bercadang nak ke Dataran Pahlawan. Tapi as usual lah kan, sesat lagi menyesatkan. End up ke Pantai Klebang, tu pun sebab aku familiar ngan tempat ni masa di MRSM dulu…. Melaka…..melaka….

Training in Melaka – Day 1

Training in Melaka – Day 1

Destinasi terakhir sebelum berehat selama sebulan sepanjang bulan Ramadhan iaitu Melaka. Pada mulanya kami dimaklumkan yang kursus akan dijalankan di JB tapi di saat-saat akhir ia ditukar ke Hotel Naza di Melaka. Oklah tu, dah 10 tahun tak jejak kaki ke Melaka…. Bertolak dari KL jam 2 petang, setelah sesat […]

Training in KL

Training in KL

Setelah berjalan dari utara membawa ke selatan, dari timur hingga ke barat..kali ini sesi training dilakukan di KL pula, khas untuk kakitangan MOE yang bertugas di zon KL dan Selangor (termasuk beberapa org dari Pulau Pinang). Kursus bertempat di Hotel Puteri Park, Jalan Raja Laut. Jenuh juga nak cari lokasi […]

Training in Rompin, Pahang-Day 4

Training in Rompin, Pahang-Day 4

Kejap je dah hari terakhir. Setelah sesi kesimpulan dan ujian diberikan kepada peserta, majlis penutup dijalankan. Penyampaian sijil dilakukan oleh para trainer dan kami pula dihadiahkan cenderahati tanda kenangan. Segala pengalaman manis bertandang di Rompin, Pahang ini akan tersemat di ingatan. Kami meninggalkan resort pada jam 1 petang dan menaiki […]

Training in Rompin, Pahang-Day 3

Training in Rompin, Pahang-Day 3

Di hari ketiga kelas berjalan seperti biasa sehingga waktu petang. Cuaca redup dengan angin sepoi-sepoi bahasa. Sherrina mengambil kesempatan untuk meninjau sekitar kawasan resort ini.

Training in Rompin, Pahang-Day 2

Training in Rompin, Pahang-Day 2

Bangun seawal pagi, telefon front office minta hantarkan seterika. Kelam kabut iron baju dan ke dewan makan untuk sarapan. Kelihatan ramai peserta awal-awal lagi dah tiba untuk bersarapan. Kami terlepas sesi taklimat pada malam sebelumnya kerana tiba lewat. Kelas bermula dengan lancar. Kelas Sherrina semuanya berasal dari Pahang. Sesi pagi […]

Training in Rompin, Pahang-Day 1

Training in Rompin, Pahang-Day 1

Setelah menjelajahi beberapa negeri dan daerah yang biasa Sherrina pergi, kali ni Sherrina berpeluang melawat kawasa yang Sherrina tak pernah pergi seumur hidup dan apatah lagi mengetahui bahawa tempat ini adalah antara lokasi percutian yang ada di Malaysia. Selama ni kalau sebut Rompin, terbayangkan kawasan hutan belantara. Maklumlah, selalu sangat […]

Training in Papar, Sabah-Day 4

Training in Papar, Sabah-Day 4

Pejam celik pejam celik, dah hari terakhir. Hari ini agak relax kerana peserta diberi ujian dalam kumpulan dan kami hanya memantau. Setelah selesai, rasanya dapat lah mencapai objektif kursus tersebut. Rata-rata peserta juga gembira dan berpuas hati kerana mereka dapat belajar banyak perkara yang selama ini mereka tak tahu. View […]