Dah habis kursus. Selepas sesi ujian dan wrap-up di sebelah pagi, majlis penutup dijalankan. Sijil dan gambar diberikan kepada peserta. Trainer pula mendapat hadiah daripada peserta. Sherrina dapat kain pasang, boleh le guna untuk raya. Haha…. Lepas pack-pack barang, kami bertolak balik ke KL. Tak larat lah….sesat lagi. Tatau le nape malang sungguh nasib kami […]

Read More »

Setelah berjalan dari utara membawa ke selatan, dari timur hingga ke barat..kali ini sesi training dilakukan di KL pula, khas untuk kakitangan MOE yang bertugas di zon KL dan Selangor (termasuk beberapa org dari Pulau Pinang). Kursus bertempat di Hotel Puteri Park, Jalan Raja Laut. Jenuh juga nak cari lokasi hotel ni sebab tak penah […]

Read More »

Kejap je dah hari terakhir. Setelah sesi kesimpulan dan ujian diberikan kepada peserta, majlis penutup dijalankan. Penyampaian sijil dilakukan oleh para trainer dan kami pula dihadiahkan cenderahati tanda kenangan. Segala pengalaman manis bertandang di Rompin, Pahang ini akan tersemat di ingatan. Kami meninggalkan resort pada jam 1 petang dan menaiki bas Transnasional menuju ke Kuala […]

Read More »

Bangun seawal pagi, telefon front office minta hantarkan seterika. Kelam kabut iron baju dan ke dewan makan untuk sarapan. Kelihatan ramai peserta awal-awal lagi dah tiba untuk bersarapan. Kami terlepas sesi taklimat pada malam sebelumnya kerana tiba lewat. Kelas bermula dengan lancar. Kelas Sherrina semuanya berasal dari Pahang. Sesi pagi bermula dari jam 8.30 pagi […]

Read More »

Setelah menjelajahi beberapa negeri dan daerah yang biasa Sherrina pergi, kali ni Sherrina berpeluang melawat kawasa yang Sherrina tak pernah pergi seumur hidup dan apatah lagi mengetahui bahawa tempat ini adalah antara lokasi percutian yang ada di Malaysia. Selama ni kalau sebut Rompin, terbayangkan kawasan hutan belantara. Maklumlah, selalu sangat dengar nama Endau-Rompin yang sinonim […]

Read More »

Pejam celik pejam celik, dah hari terakhir. Hari ini agak relax kerana peserta diberi ujian dalam kumpulan dan kami hanya memantau. Setelah selesai, rasanya dapat lah mencapai objektif kursus tersebut. Rata-rata peserta juga gembira dan berpuas hati kerana mereka dapat belajar banyak perkara yang selama ini mereka tak tahu. View dari dalam kelas. Kelas si […]

Read More »