Category Archive: MRSM Terendak

Jan 27

Gath Terendakian 97

Semalam plan nak gi piknik ngan kak Aidrina sefamily tapi kene standby di rumah lak sebab ayah Sherrina disyaki demam denggi. Tapi menjelang tengahari dia dah happy2 gi pasar dan kedai. So malam tu sempat le join gath kengkawan MRSM Terendak batch 97 di Village View, Bangi. Shema Afifi and me. On left is Radzi …

Continue reading »

Jul 06

Restoran Sabak

Semalam penuh dengan aktiviti. Mula-mula, gi kenduri kahwin abg Zammel (Ex-Terendak SPM87) di Cheras. Selepas kenduri di Cheras, balik rumah dan tukar baju. Cuaca panas betul. Tido sekejap. Kol 5.30 keluar amik member. Ingat nak gi hospital tgk kawan tapi tak jadi. Jalan-jalan di Alpha Angle tengok pameran perniagaan berasaskan agro. Panjang queue kat gerai …

Continue reading »

Jul 01

Jubli Perak MRSM Terendak – Ahad

Ahad pagi kununnya kene berkumpul di padang maktab jam 8.30am…hampeh. Camne nak bukak mata kalau sampai resort pun dah kat kol 3 pagi. Memang tahap cipan nye ngantuk tapi bila mengenangkan acara pagi ni tak kurang hebatnya, digagahkan juga. Shimi dah brape kali call tanye nape alumni tak sampai-sampai walhal student maktab dah berkumpul. Memandangkan …

Continue reading »

Jun 29

Jubli Perak MRSM Terendak – Sabtu Malam

Kol 3.40 kot baru Sherrina, Zaitie dan Daren bergerak ke MITC. Sempat lak lelapkan mata seminit dua…Sampai disana, punggah2 barang dan terus masuk ke bilik conference yang disediakan dimana port kami lepak dan mengabihkan keje2 disaat2 akhir. Punya lah banyak keje, sampai ke saat org dah masuk dewan pun, Sherrina masih dok di bilik operasi. …

Continue reading »

Jun 25

Jubli Perak MRSM Terendak – Sabtu Pagi

Sabtu pagi ingatkan tak bangun lah. Tido pun kol 4.30. Tapi boleh kol 7 mata dah buntang. Memikirkan baju AJK lom sampai. Mandi dulu, dah siap pakai kemeja lain. Tiba2 ada org jerit baju dah sampai. Yahoo….harap2 muat le. Lepas gosok dan pakai, boleh le. Lepas le kat badan cuma lengan tu ketat. Saje je …

Continue reading »

Jun 24

Jubli Perak MRSM Terendak – Jumaat

Perghhh…bersawang blog ni. Terbiar gara2 memang tahap gaban nye busy apabila sudah mencecah 7 hari menjelang Jubli Perak. Tapi apa pun, hasilnya sangat memuaskan hati. Jom layan laporan Jubli Perak Jumaat, 20 Jun 2008. Saya masih di rumah kak Aidrina. Dah 2 malam saya berkampung di rumahnya menyiapkan kerja2 akhir Jubli Perak. Dan seriously, tak …

Continue reading »

Jun 12

8 hari je lagi nak Jubli Perak!!!

11 Jun:Saya dan kak Aidrina ke kilang percetakkan buku jubli (edisi Ansara Terendak) untuk mengambil bahan yg dah disusun utk kerja2 proofreading. Oleh kerana dah berapa kali kami ke kilang ni dlm masa 2 minggu, pak guard yg menjaga kilang tu pun dtg pada kami dan bertanya adakah kami pekerja baru di kilang ini. Huwaaa…kami …

Continue reading »

Jun 07

What A Busy Week

Minggu yang busy bangat. Seminggu ni diperuntukkan khusus utk pengurusan Jubli Perak. 15 hari je lagi tinggal and masih banyak perkara perlu dibereskan. Isnin lepas ke Teluk Panglima Garang utk bincang ngan abg Top mengenai akaun Ansara Terendak. Hari selasa pergi ke Putrajaya untuk mengendalikan kursus Microsoft Access dan malamnya meeting di Restoran Intai-Intai. Hari …

Continue reading »

May 29

22 hari menjelang Jubli Perak

Malam tadi buat mesyuarat Montaj di Bora Ombak…bila dah berkumpul, macam-macam cerita. Bila difikirkan balik, macam tak caya je semua leh duduk sembang sekali walhal dari 3 era yang berlainan. Itulah istimewanya Jubli Perak MRSM Terendak. Menghubungkan Terendakians dari 21 batches….jom layan gambo Semua AJK yang hadir Kak Aidrina, Mulan, Oshie, Abg Johoe dan abg …

Continue reading »

May 23

7th Anniversary Express-All-You-Want Contest

Extdk.net was born late last year. It’s an idea of my super senior, Dr Jam. Previously, Terendakians were scattered all over the cyber world and separated according to batches. Dr Jam came up with the idea and he himself took the trouble to setup a place for all Terendakians from all batches to ‘lepak’ in …

Continue reading »

Older posts «