Semalam plan nak gi piknik ngan kak Aidrina sefamily tapi kene standby di rumah lak sebab ayah Sherrina disyaki demam denggi. Tapi menjelang tengahari dia dah happy2 gi pasar dan kedai. So malam tu sempat le join gath kengkawan MRSM Terendak batch 97 di Village View, Bangi. Shema Afifi and me. On left is Radzi […]

Read More »

Semalam penuh dengan aktiviti. Mula-mula, gi kenduri kahwin abg Zammel (Ex-Terendak SPM87) di Cheras. Selepas kenduri di Cheras, balik rumah dan tukar baju. Cuaca panas betul. Tido sekejap. Kol 5.30 keluar amik member. Ingat nak gi hospital tgk kawan tapi tak jadi. Jalan-jalan di Alpha Angle tengok pameran perniagaan berasaskan agro. Panjang queue kat gerai […]

Read More »

Ahad pagi kununnya kene berkumpul di padang maktab jam 8.30am…hampeh. Camne nak bukak mata kalau sampai resort pun dah kat kol 3 pagi. Memang tahap cipan nye ngantuk tapi bila mengenangkan acara pagi ni tak kurang hebatnya, digagahkan juga. Shimi dah brape kali call tanye nape alumni tak sampai-sampai walhal student maktab dah berkumpul. Memandangkan […]

Read More »

Minggu yang busy bangat. Seminggu ni diperuntukkan khusus utk pengurusan Jubli Perak. 15 hari je lagi tinggal and masih banyak perkara perlu dibereskan. Isnin lepas ke Teluk Panglima Garang utk bincang ngan abg Top mengenai akaun Ansara Terendak. Hari selasa pergi ke Putrajaya untuk mengendalikan kursus Microsoft Access dan malamnya meeting di Restoran Intai-Intai. Hari […]

Read More »

Malam tadi buat mesyuarat Montaj di Bora Ombak…bila dah berkumpul, macam-macam cerita. Bila difikirkan balik, macam tak caya je semua leh duduk sembang sekali walhal dari 3 era yang berlainan. Itulah istimewanya Jubli Perak MRSM Terendak. Menghubungkan Terendakians dari 21 batches….jom layan gambo Semua AJK yang hadir Kak Aidrina, Mulan, Oshie, Abg Johoe dan abg […]

Read More »