Macam tak percaya aku akan tulis ini tapi kena tulis juga. Mana tau lepas luahan perasaan ni membolehkan aku cepat sikit move on ūüėā Ini adalah review siri Crash Landing On You (CLOY) daripada perspektif orang yang tak ikuti siri drama atau filem Korea. Sebagai seorang yang tak mengikuti hal-hal Korea Selatan dengan begitu rapat, […]

Read More »

Filem yang dibikin daripada kisah benar mengenai Queen Victoria dan pembantu dari India bernama Abdul yang diangkat menjadi munshi kepadanya sehinggalah baginda mangkat pada tahun 1901 dan Abdul dihalau balik ke negara asalnya. Segala catatan, foto dan bukti kewujudannya di akhir hidup Queen Victoria dihapuskan oleh istana. Sejarah yang terbenam ini telah digali oleh penulis […]

Read More »

Filem Wira sedang ditayangkan di pawagam. Aku telah berpeluang menontonnya pada hari Sabtu yang lepas. Filem sangat bagus cuma aku kesal kerana menonton dengan orang-orang pentingkan diri sendiri. Emak ayah bawa anak kecil menonton filem yang penuh dengan adegan ganas. Untuk mengaburkan anak, dipasangkan lagu kanak-kanak pada handphone. Berkumandang lagu kanak-kanak sebagai latar filem Wira. […]

Read More »

Ketika Sherrina menerima jemputan untuk menghadiri tayangan perdana filem Suami Aku Ustaz pada hari Selasa yang lalu, Sherrina terdiam sebentar. Alamak…ini filem apa pula ni? Adik beradik dengan cerita Suami Sotong ke? Dahlah lemah dengan kebanyakan drama tempatan ni. Tapi dah member ajak dan tiket pula free siap dapat makan lagi, pergi jugalah.

Read More »

Tiket The Journey 2014 Malaysia

Susah juga mencari maklumat filem The Journey yang tepat kerana bila Google, banyak filem bertajuk The Journey ada di Hollywood dll.   Filem The Journey yang Sherrina nak review ni buatan Malaysia. Berikut sedikit informasi filem yang Sherrina petik daripada laman web cinema.com.my: Classification:¬†U Genre:¬†Drama General Release Date:¬†30 Jan 2014 Running Time:¬†1 Hour 42 Minutes […]

Read More »

29 februari

29 Februari Ya..Ya….ramai yang kata Sherrina menonton filem ini kerana filem ini dibuat oleh KRU. Ya, sebagai penyokong tegar KRU sejak tahun 1992, apa sahaja produk KRU akan disokong. Not! Cite Cicakman tidak ditonton di pawagam malah tak ditonton di tv pun sehingga habis walaupun berkali ditayangkan semasa hari raya. Entah kenapa asal tonton aje, […]

Read More »

Ice Age 4

Ice Age 4 ¬†Rasanya dah lama gak tak tulis review filem. Sebab dah lama kot tak ke pawagam. Tapi disebabkan semalam ialah birthday Sherrina (ehemm…nak hadiah!) dan ada member yang baik hati nak belanja makan dan tengok wayang, maka kami serbu ke pawagam yang dijangkakan tak ramai orang walaupun filem ini baru aje keluar di […]

Read More »