Terima kasih Muhamad Hanafi Abu Bakar kerana mencadangkan untuk saya menonton filem I Am Kalam di Netflix. Tak perlu tunggu lama, dalam masa 5 minit pertama sudah cukup untuk mengikat saya duduk didepan skrin menontonnya sehingga habis tidak berganjak walau sekejap pun.Setelah habis menonton, saya terus rasa teruja. Ceritanya wow sangat! Mind-blowing! Cerita yang bijak […]

Read More →

Petang tadi lepas kelas Matematik, scroll Netflix yang mula dibanjiri cadangan-cadangan drama Korea. Netflix kan baca apa yang kita tonton dan AI nya akan mencadangkan genre yang sama kerana menyangka ia kesukaan kita. Ahhh….tidak semestinya! Akhirnya terjumpa filem ini. Ya, sudah lama aku mencarinya hingga terlupa. Ada didalam Netflix rupanya. Nyaman. Dua pelakon kegemaran aku […]

Read More →

Filem Dua Garis Biru menjadi filem popular di Indonesia ketika ia mula ditayangkan pada pertengahan tahun 2019. Di Malaysia ni boleh tonton samada di iFlix atau di YouTube. Filem ini mengisahkan dua orang pelajar sekolah menengah iaitu Bima dan Dara yang merupakan pasangan kekasih di sekolah dan akhirnya mereka terlanjur berzina di rumah Dara. Dara […]

Read More →

Filem yang dibikin daripada kisah benar mengenai Queen Victoria dan pembantu dari India bernama Abdul yang diangkat menjadi munshi kepadanya sehinggalah baginda mangkat pada tahun 1901 dan Abdul dihalau balik ke negara asalnya. Segala catatan, foto dan bukti kewujudannya di akhir hidup Queen Victoria dihapuskan oleh istana. Sejarah yang terbenam ini telah digali oleh penulis […]

Read More →

Filem Wira sedang ditayangkan di pawagam. Aku telah berpeluang menontonnya pada hari Sabtu yang lepas. Filem sangat bagus cuma aku kesal kerana menonton dengan orang-orang pentingkan diri sendiri. Emak ayah bawa anak kecil menonton filem yang penuh dengan adegan ganas. Untuk mengaburkan anak, dipasangkan lagu kanak-kanak pada handphone. Berkumandang lagu kanak-kanak sebagai latar filem Wira. […]

Read More →

Ketika Sherrina menerima jemputan untuk menghadiri tayangan perdana filem Suami Aku Ustaz pada hari Selasa yang lalu, Sherrina terdiam sebentar. Alamak…ini filem apa pula ni? Adik beradik dengan cerita Suami Sotong ke? Dahlah lemah dengan kebanyakan drama tempatan ni. Tapi dah member ajak dan tiket pula free siap dapat makan lagi, pergi jugalah.

Read More →

Susah juga mencari maklumat filem The Journey yang tepat kerana bila Google, banyak filem bertajuk The Journey ada di Hollywood dll.   Filem The Journey yang Sherrina nak review ni buatan Malaysia. Berikut sedikit informasi filem yang Sherrina petik daripada laman web cinema.com.my: Classification: U Genre: Drama General Release Date: 30 Jan 2014 Running Time: 1 Hour 42 Minutes […]

Read More →

29 Februari Ya..Ya….ramai yang kata Sherrina menonton filem ini kerana filem ini dibuat oleh KRU. Ya, sebagai penyokong tegar KRU sejak tahun 1992, apa sahaja produk KRU akan disokong. Not! Cite Cicakman tidak ditonton di pawagam malah tak ditonton di tv pun sehingga habis walaupun berkali ditayangkan semasa hari raya. Entah kenapa asal tonton aje, […]

Read More →