Category: Movie Review

Movie Review: Suami Aku Ustaz

Movie Review: Suami Aku Ustaz

Ketika Sherrina menerima jemputan untuk menghadiri tayangan perdana filem Suami Aku Ustaz pada hari Selasa yang lalu, Sherrina terdiam sebentar. Alamak…ini filem apa pula ni? Adik beradik dengan cerita Suami Sotong ke? Dahlah lemah dengan kebanyakan drama tempatan ni. Tapi dah member ajak dan tiket pula free siap dapat makan […]

REVIEW FILEM: THE JOURNEY – MADE IN MALAYSIA

REVIEW FILEM: THE JOURNEY – MADE IN MALAYSIA

Susah juga mencari maklumat filem The Journey yang tepat kerana bila Google, banyak filem bertajuk The Journey ada di Hollywood dll.   Filem The Journey yang Sherrina nak review ni buatan Malaysia. Berikut sedikit informasi filem yang Sherrina petik daripada laman web cinema.com.my: Classification: U Genre: Drama General Release Date: 30 Jan 2014 […]

Magic Beyond Words – The J.K. Rowling Story

Magic Beyond Words – The J.K. Rowling Story

Magic Beyond Words – The J.K. Rowling Story Berbaloi untuk ditonton. Apabila didalam kesusahan, manusia akan lakukan apa sahaja dan melakukannya dengan penuh bersungguh-sungguh untuk keluar dari kepompong masalah yang sedang dilalui.   Magic Beyond Words – The J.K. Rowling Story

Movie Review: 29 Februari

Movie Review: 29 Februari

29 Februari Ya..Ya….ramai yang kata Sherrina menonton filem ini kerana filem ini dibuat oleh KRU. Ya, sebagai penyokong tegar KRU sejak tahun 1992, apa sahaja produk KRU akan disokong. Not! Cite Cicakman tidak ditonton di pawagam malah tak ditonton di tv pun sehingga habis walaupun berkali ditayangkan semasa hari raya. […]

Review Filem: Ice Age 4

Review Filem: Ice Age 4

Ice Age 4  Rasanya dah lama gak tak tulis review filem. Sebab dah lama kot tak ke pawagam. Tapi disebabkan semalam ialah birthday Sherrina (ehemm…nak hadiah!) dan ada member yang baik hati nak belanja makan dan tengok wayang, maka kami serbu ke pawagam yang dijangkakan tak ramai orang walaupun filem […]

Puss in Boots – The Three Diablos 2011 full short movie HD

Puss in Boots – The Three Diablos 2011 full short movie HD

Puss In Boots Jangan terpedaya dengan kecomelan anak kucing :p Puss In Boots

Movie Review: Puss In Boots

Movie Review: Puss In Boots

Puss In Boots  Agak lewat bagi Sherrina menonton filem Puss In Boots. Dari seminggu ke seminggu cuba mengatur jadual nak menonton filem ini, dah dihujung-hujung tayangan baru berkesempatan. Ini antara filem yang memang mahu Sherrina tonton ketika mula-mula ia dipromosikan kepada umum.

Movie Review: Mission Impossible – Ghost Protocol

Movie Review: Mission Impossible – Ghost Protocol

Ghost Protocol Ini siri Mission Impossible ke berapa? Entah…tak follow dengan rapi. Tapi memandangkan tak banyak filem aksi dari Hollywood memasuki pawagam di minggu ini, maka Sherrina pilih filem ini untuk ditonton hari ini. Sedang eloklah baru nak masuk minggu merehatkan diri setelah padat dengan training dan pelbagai kerja yang […]

Twilight Breaking Dawn Part 1

Twilight Breaking Dawn Part 1

Twilight Pertama sekali, Sherrina bukan peminat Twilight. Tak pernah ikuti buku Twilight, tengok filem gitu-gitu aje. Tidaklah sekhusyuk mengikuti siri Harry Potter. Apabila kawan Sherrina menang 2 tiket preview filem Twilight Breaking Dawn Part 1 beserta beberapa merchandise Twilight dan mengajak Sherrina untuk menontonnya, tidaklah Sherrina menolak. Kami menontonnya sehari […]