Ini cikgu saya semasa bersekolah di Australia tahun 1991, berusia 11 tahun ketika itu. Sempat bersekolah selama 7 bulan mungkin namun meninggalkan kesan mendalam. Nama cikgu saya ini Ms Misty Adoniou yang kini bergelar Dr Misty Adoniou. Entah kenapa malam ini saya teringat kat beliau. Google dan jumpa berita yang beliau kini bergelar pemegang PhD. […]

Read More →

Lagu Kuala Lumpur Lagu versi Hujan ni kerap juga diputarkan di radio: Ini pula versi asal oleh Malik Ridzuan: Kalau anda lahir sebelum tahun 90an, mungkin pernah tonton video ini di RTM1 dolu-dolu: Ada satu lagi versi macam video diatas ni dimana dalam tu ditunjukkan bas mini. Versi tu lagi best. Lagu Kuala Lumpur

Read More →

Rasa macam dah tulis kisah ini tapi bila dicari, tak jumpa pula. Mungkin Sherrina plan sahaja nak tulis tapi tidak melakukannya. Ramai rakan-rakan Sherrina tahu yang Sherrina memang anak jati Kuala Lumpur. Ayah Sherrina asal dari Kedah. Mak Sherrina pula dari Gombak. Jadi, hampir kebanyakkan hari raya disambut di Kuala Lumpur. Walaupun kampung di Gombak, […]

Read More →

Ingat tak dulu, kawan. Di zaman kita bersekolah. Zaman riang-ria. Kita tak perlu fikirkan apa cuma belajar dan gembira. Bila hujan menitik, kita gembira, Kita ketawa. Ketika itu walaupun lencun dan kuyup, tidak timbul kerisauan dalam hati kita. Kita meredah hujan lebat bersama-sama. Tak fikir apa. Kita hanya tau gembira dan riang ria. Kita akan […]

Read More →

Sedang Sherrina memandu, tetiba terdengar lagu ni di radio. Wooshhh….terasa macam kembali ke tahun 90an. To be exact, rasanya tahun pertama di UTMKL, 1998…. zaman dok asrama di blok APA. Zaman fly ke cybercafe di Jalan Semarak sebab ketagihan mIRC pastu lupa pagar tutup kol 12 malam. Sprint depan pak guard, main kejar-kejar celah bangunan […]

Read More →

Dah lama tak mencoret di ruangan Kenangan Retro. Kali ni Sherrina nak kongsikan kenangan masa sekolah menengah, masa form 1 hingga form 3. Sherrina bersekolah di Sekolah Menengah Convent Bukit Nanas (CBN). CBN terletak di tengah bandar KL. Untuk kesana samada naik bas sekolah, bas awam atau kereta. Masa tu mana ada LRT atau Monorel […]

Read More →

Hari ini hari pertama sesi persekolahan 2009. Sherrina sangat suka hari pertama persekolahan. Cuaca pada hari pertama persekolahan juga biasanya cukup cantik. Macam hari ini. Panas tapi tak bahang, malah berangin. Teringat masa dulu-dulu, hari pertama sekolah. Antara hari pertama sekolah yang takleh lupa ialah masa darjah 6 di Sekolah Kebangsaan Lembah Keramat. Silap…bukan hari […]

Read More →

Dari sehari ke sehari nak upload gambar ni tapi tak sempat2. Ni gambar masa last Sunday all my relatives from my mom’s side beraya di umah kitorang. It’s the night where we play with all the mercun that I bought in Pasar Keramat couple of weeks ago. My aunty with anak buah, Myra tengah bikin […]

Read More →

Semenjak dah ada scanner ni, rajin pulak scan gambar-gambar lama. Dan barulah membuka album gambar lama, aiyoo…ada yg dah pudar. Mujur ada teknologi scanner. Bleh preserve gambar tu dalam bentuk digital. Antara album yang pertama yg Sherrina scan ialah gambar-gambar masa di Australia dahulu. Sherrina dan family ke Australia pada tahun 1991. Masa tu Sherrina […]

Read More →