19 Oktober 2017. Khamis Hari ini aku akan kembali ke Kuala Lumpur. Seawal pagi lepas bersiap, aku dan Sue gi ke sekolah ambil dua orang kakak tu dan bersarapan di sebuah gerai lontong terkenal di Johor Bahru. Baru aku tau rupanya lontong ni ada dua jenis. Lontong basah iaitu berkuah dan lontong kering. Oleh sebab […]

Read More →

18 Oktober 2017. Rabu. Hari ini aku dan Sue memilih untuk melawat 2 tempat. Pertama ialah ke Forest City. Macam-macam cerita aku dengar pasal tempat ni. Mostly sebab tempat ni dibangunkan oleh pelabur dari China. Kitorang gerak sekitar jam 10.30 pagi kot. Lupa pula hari ini cuti umum sempena perayaan Deepavali. Tempat pelancongan macam Forest […]

Read More →

17 Oktober 2017. Selasa. Masa ni dah berkira-kira nak balik ke KL. Yelah, tugas sudah selesaikan. Tapi Sue minta tinggal lagi untuk melawat beberapa tempat. Oklah juga. Lagipun masih cuti sekolah. Kelas Rakyat pun cuti. Takdelah rasa bersalah gi bercuti walhal Kelas Rakyat sedang running. Nak nak pula menuju hujung tahun ni sukarelawan makin kurang. […]

Read More →

16 Oktober 2017. Isnin. Hari ini barulah nak pergi buat kerja. Salah satu sebab untuk turun ke Johor. Tugas hari ini ialah ke Madrasah Khadimuddin yang terletak di Ulu Tiram untuk menjalankan saringan membaca, saringan Matematik dan saringan Bahasa Inggeris. Ada sebuat syarikat korporat meminta Projek Iqra’ membuka Kelas Rakyat untuk pelajar-pelajar madrasah ini dibiaya […]

Read More →

Ahad 15 Oktober 2017. Seawal pagi kami keluar dari rumah untuk menghantar anak Sue ke sekolah kerana menghadiri latihan bola sepak. Tak sangka betul si kenit ni berbakat dalam sukan bola sepak. Punya semangat nak gi training walaupun cuti sekolah. Lepas hantar ke sekolah, kami bersarapan di sebuah kedai mamak. Nasi lemak disitu bolehlah kategorinya. […]

Read More →

14 Oktober 2017. Hari Sabtu. Susah juga nak tune otak bahawasanya di Johor ni hari Jumaat dan Sabtu ialah hari cuti. Hari Ahad ialah hari sekolah. Apa agenda hari ini? Menonton wayang dan melawat ekspo. Mula dulu bila buku bertajuk Tombiruo ni keluar di pasaran, aku memang taknak baca. Sebab aku ingat ini cerita hantu. […]

Read More →

Jumaat 13 Oktober 2017 menghirup udara pagi di Johor Bahru. Baik sangat tuan rumah ni tak kejut aku seawal pagi sebab tau sure aku tak bangun punya. Haha… Lepas mandi dan bersarapan, aku ikut kawan aku ni. Lupa nak bagitau nama dia. Sue. Kitorang satu sekolah menengah masa Form 1 sampai awal Form 4 tapi […]

Read More →

Setelah berusaha beberapa kali nak set trip ke Johor Bahru ini, akhirnya berjaya juga. Pada 12 Oktober 2017 aku berjaya juga bertolak dari Kuala Lumpur selepas menyelesaikan hal dua pelajar kemahiran yang nak mula kerja hari Isnin. Settle kan handphone salah sorang yang rosak. Kemudian singgah ke Petaling Jaya untuk hantar laptop yang disumbangkan untuk […]

Read More →

Tak sangka di tempat mewah sebegini ada food court menyediakan makanan murah. Serius! Silap-silap lagi murah dari makan di gerai bawah pokok. Dahlah suasana selesa, aircond dan bersih pula tu. Cuma masalahnya nak pergi disini agak mengelirukan. Food court di Publika Solaris Dutamas ini namanya Jom Ledang baru dibuka pada November 2014. Lokasinya terletak di […]

Read More →