Category: Gadget

Product Review: Groupon Self-Adhesive Whiteboard

Product Review: Groupon Self-Adhesive Whiteboard

Groupon ni amat bahaya tuan-tuan dan puan-puan. Sekali kita dah ketik, macam-macam benda nak dibeli. Haishhhh….kisahnya begini. Satu malam tu, dah jam 1 pagi pun tak leh nak tidur. Pusing kanan, pusing kiri. Akhirnya capai tablet dan buka Groupon. Scroll punya scroll, terjumpa produk ini. Self-Adhesive Whiteboard. Takyah beli whiteboard […]

Free Of Charge : Tempat Mengecas Gajet di Pusat Beli-Belah

Free Of Charge : Tempat Mengecas Gajet di Pusat Beli-Belah

 Kali pertama Sherrina mengunjungi Mydin Seremban 2, antara kemudahan yang paling Sherrina kagum ialah ruangan ini yang dinamakan Free of Charge. Ianya ada satu sudut yang disediakan untuk para pelanggan mengecas handphone atau tablet mereka disini. Ada banyak power point disediakan disini siap dengan sofa empuk untuk kaum lelaki yang […]

Temui Cinta Baru Menjelang Tahun Baru

Temui Cinta Baru Menjelang Tahun Baru

Sherrina rasa Sherrina sudah temui cinta yang baru. Oh….bukan manusia tapi gajet. Semenjak Blackberry kesayangan terbakar pada November tahun lalu, rasa gulita sekejap hidup ini. Mujur ada Nokia E71 pemberian kawan sebagai ganti tapi luka yang berdarah tidak mampu sembuh dengan sekejap. Nokia itu sekadar sms, phone call sahaja pada […]

Tech Tips: Type On PDF

Tech Tips: Type On PDF

I received an email few days ago informing that I won tickets in a contest organized by SME Solution Expo. I won two tickets worth RM300 each to attend the 3 days expo and they emailed me a form to be filled in so that they can mail me the […]

Gadget Review: Fujitsu Lifebook P3010

Gadget Review: Fujitsu Lifebook P3010

Dah lama tak tulis gadget review. Ada dua-tiga gadget dalam simpanan yang menanti untuk diceritakan tapi story yang ini dulu lah. Baru tangkap 3-4 minggu lepas. Takyah gi Low Yat yang jauh, jalan jem dan parking mahal tu. Kat Wangsa Walk pun ada cawangan salah sebuah kedai komputer di Low […]

Why small camcorder?

Why small camcorder?

Ini ada artikel yang bagus mengenai kenapa ada orang suka camcorder yang kecil dan mengapa ia cukup bagus. Baca di Malaysian Insider.

Gadget: Music Speaker

Gadget: Music Speaker

Sherrina memang suka pada gadget. Bukan hanya pada gadget yang berjenama sahaja, gadget yang cap ayam pun suka. Especially semenjak setahun-dua ni, banyak gadget pelik-pelik dikeluarkan dari pasaran China. Kawan Sherrina selalu merungut. Leceh mendengar lagu melalui mp3 player di handphone. Bateri cepat habis, sound takleh kuat sangat takut speaker […]

Sony DCR SX-40E Review

Sony DCR SX-40E Review

Sherrina mula berkecimpung dalam bidang videografi ini pada tahun 2004. Masa tu bermula dengan kamera Sony digital 8. Tapi ketika tu, tak berjaya nak transfer video ke laptop kerana laptop pada masa tu takde firewire dan kad yang sesuai. Maka video-video tu tersimpan dalam tape ajelah. Lama-lama, iklankan di internet […]

Gadget Review: BlackBerry Bold 9000

Gadget Review: BlackBerry Bold 9000

Nokia E70 kesayangan Sherrina akhirnya pencen kerana tiba2 dah xleh perform mcm dulu semenjak kene reformat. Selama sebulan Sherrina membuat kajian dan pembacaan untuk mencari sebuah phone yg sesuai. Ciri-ciri yg Sherrina cari ialah: · Ada wifi · Ada office application · Tak mudah hang, processor yg baik · Leh […]

Handphone jatuh dalam air?

Handphone jatuh dalam air?

Sherrina terjumpa tips ini ketika mencari maklumat mengenai handphone. Bagus juga kita ketahuinya supaya tau apa nak buat jika ia berlaku. Accidents happen with phones and water but it doesn’t always mean that all hope is lost. Below is a brief guide as to what you should do if your […]