Acara PM Unplugged iaitu program ahli ANSARA (Bekas Pelajar MRSM SeMalaysia) bersama Perdana Menteri Malaysia berlangsung dengan jayanya pada 15 Oktober yang lalu di PWTC. Sherrina terlibat sebagai volunteer disana membantu kaunter pendaftaran keahlian ANSARA. Sherrina sampai di PWTC jam 8.30 pagi. Sanggup gi awal walaupun event hanya bermula jam 2.00pm kerana dua sebab. Pertama […]

Read More →

Fuh, hari ini betul-betul pack dari pagi sampai tengah malam. Tu pun terlewat bangun penangan Ponstan akibat sakit pingggang. Gi klinik doktor buat test urine, ada kebarangkalian kene batu karang. So dia kasi ubat utk bunuh kuman-kuman dan datang balik lepas seminggu untuk check. Alhamdulillah, lepas makan segala ubat yang doktor bagi, lenguh pinggang tu […]

Read More →

Akhirnya, 16 Mei 2011 yang ditunggu-tunggu telah tiba dan telah berlalu. Berjaya? Gagal? Itu terpulang kepada intepretasi masing-masing. Bagi aku, ianya satu kejayaan besar. Kerja gila menguruskan majlis sebegini besar dengan bajet yang ciput dan tenaga kerja berapa kerat sahaja. Tapi bak kata Wonderpets, ‘Apa yang penting…kerjasama’. Majlis bermula dan berakhir dengan selamat. Dibawah ini […]

Read More →

Minggu lepas telah berlangsung dengan jayanya program derma darah Pra-Ramadhan anjuran ANSARA dengan kerjasama Pusat Darah Negara dan agensi-agensi lain yang merupakan acara tahunan semenjak empat tahun lalu. Sherrina yang dah seminggu berpuasa nasi join untuk tolong-tolong apa yang patut disamping tu menyimpan harapan supaya kali ni lepas lah nak derma darah. Dah 5 tahun […]

Read More →

Pada 1 November 2009 yang lalu, Sherrina dan sekumpulan rakan Terendakian telah berkonvoi ke Kuala Gandah Elephant Sanctuary. Program anjuran Biro Sukan & Rekreasi ini telah dirancang beberapa bulan lebih awal. Sebulan sebelum program kami telah menempah tiket dengan pihak sanctuary kerana takut kehabisan tiket. Maklumlah, nak pegi hari Ahad, sure ramai orang. Kami tempah […]

Read More →

Pada hari semalam (Ahad, 25 Oktober 2009) telah berlangsung bengkel Strategic Planning ANSARA 2009 di Institut Integriti Malaysia. Program anjuran Persatuan Bekas Pelajar MRSM Semalaysia (ANSARA) ini hanya Sherrina ketahui 2-3 hari sebelum program. Mula-mula rasa macam malas nak gi tapi melihatkan tajuk bengkel yang nampak menarik, Sherrina daftarkan diri. Pagi Ahad yang cukuplah enak […]

Read More →