Lagu Teman Pengganti – Malique ft Black Macam Lagu 80an

Teman Pengganti

Pertama kali mendengar lagu Teman Pengganti di corong radio, mende pertama yang terlintas di kepala ialah….intro lagu ni macam lagu yang pernah popular tahun 80an dulu. Penyanyi perempuan. Lirik asal cuma dapat ingat 2-3 perkataan aje. Tapi siapa ya? Aduhhh….ni yang aku menyampah kalau ada teka teki begini dalam kepala. Sebab selagi tak selesai selagi tu akan membelenggu.

Petang tadi terdengar lagu ini di radio. Simpan dalam hati, balik ni mesti Google. Ini lagu Teman Pengganti yang dinyanyikan oleh Malique ft Black

 

Dengar tang gitar masa intro tu….kalau anda pendengar lagu 80an lagu Melayu, mungkin boleh tangkap. Dengan berbekalkan 2-3 perkataan lagu lama yang samar-samar dalam ingatan, menggorek Google cuba mencari. Dengan skill carian guna keyword, akhirnya bertemu juga! Rupanya lagu yang lama itu adalah lagu Norkumalasari bertajuk Hati Seorang Kekasih.

Β Yeahhhh! Akhirnya dapat gak selesaikan teka-teki ini. Ok dah boleh tidur dengan aman. Hahahaha…..

Teman Pengganti

20 thoughts on “Lagu Teman Pengganti – Malique ft Black Macam Lagu 80an”

  1. thank you so much!!!!! aku pon dok cari lagu tu……tension je kann…. thank ye! slamat Hari raya

  2. cantik laaa bro… =)) aku siap men teka teki plak gan mmber aku.. kawan aku ckap die pon pnah dgr lagu nih… tp ade ke patot die ckap yg lgu lame nyanyi tuh azlan typewriter.. hahaha.. aku plak ckap lgu nih slalu mcm skor muzik drma2 80 an.. orait laa tuh da kne sikit2 haha

  3. tenkiu..tenkiu..tenkiu… terungkai jugak persoalan aku.. hahaha rasa cam bebas dr kurungan..puas dah memikir akhirnya jumpa jawapan kat sini… toce toce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.