Burger Bakar Malam tadi melepak ngan Awin dan Radzi sekeluarga di Restoran Arena yang terletak di Wangsa Maju. Selain daripada nak sembang, sebenarnya nak try Rawang Burger Bakar, Terjumpa di Facebook masa dok merewang dalam Facebook. Macam best aje. Nak try lah. Sherrina dan Awin memilih Rawang Valentine. Sebab nampak macam sedap aje. Tengok gambar […]

Read More →

Hatyai STICKY POST. SCROLL DOWN FOR NEW POST.   Harga termasuk bas pergi balik dr KL, penginapan 2 malam di Hotel, insurance, tips, tourist guide, bas tour ke Pantai Songkla, Danok dan floating market. Makan minum tidak termasuk dlm pakej. Tempat adalah terhad. Hanya memerlukan 40 org shj utk menyertai rombongan ini dengan menggunakan Bas […]

Read More →

Muar Bangun awal pagi, siap ala kadar untuk bersarapan yang hanya terletak 10 tapak dari pintu bilik kami. Cafe hotel ini dekat amat. Kami mendapat 3keping baucer untuk sarapan pagi. Maka kami tong-tong untuk bayar kos sarapan untuk orang ke-4. RM12 untuk dewasa. Menu yang disediakan antaranya ialah nasi lemak, mee goreng, roti bakar, cornflakes, […]

Read More →

Muar Dari utara ke selatan, timur ke barat. Sabah dan Sarawak. Telah ku jejaki. Tapi Muar ini tak pernah pula masuk dalam list travel. Kenapa? Entahlah…mungkin kerana ia tidak terkenal macam Pulau Langkawi atau Kuching. Tapi rupanya banyak sejarah, tempat makan dan budaya di Muar ini yang patut kita semua rasai. Sherrina dan rakan serumah […]

Read More →

Bas Mini Pertama kali ditemubual sorang sorang oleh wartawan akhbar. Bukan..bukan politik politik mahupun ekonomi. Ianya berkisar kisah blogpost yang Sherrina tulis di blog ini mengenai kenangan menaiki bas mini zaman muda-muda dulu. Di tahun 90an. Zaman berebut-rebut naik bas mini ke sekolah di Convent Bukit Nanas. Wartawan tersebut yang ditugaskan untuk menulis mengenai sejarah […]

Read More →

Ikan Pari Korang suka tak makan ikan pari? Ikan pari kalau dibakar, cicah kuah asam. Makan dengan nasi panas-panas….pergh! Terbaik! Sherrina pun suka ikan pari. Selain ikan pari bakar, ikan pari dimasak begini juga menjadi kegemaran, Biasanya kalau makan di food court Jusco AU2 atau di outlet Teppanyaki ada menu ini. Set Ikan Pari. Ia […]

Read More →

Islamic Tale “Simple, colorful illustrations enhance this lovely recreation of a cherished fairy tale, and the final two pages offer a glossary of Arabic terms as well as a brief footnote list of the passages from the Qur’an and Hadith referred to by the story. Cinderella: An Islamic Tale is highly recommended especially for children’s […]

Read More →

Red Warrior RM42/helai termasuk pos. Kain sahaja. Logo diberi berasingan. Anda bebas untuk memilih dimana hendak menjahit logo tersebut. Wording tidak diberikan. Ia boleh didapati di uptown berdekatan anda atau kedai menjual sticker. Nota Arahan basuhan: Sila terbalikkan kain sebelum mencuci. ( Mesin basuh kelajuan spin, sederhana) Red Warrior

Read More →

EspresSOUP Ada waktu atau mood tertentu dimana kita tidak berselera untuk makan. Lebih-lebih lagi jika kita berasa tidak sihat. Jika ini berlaku, anda mungkin mahu mencari sup yang sedap. Espressoup adalah jawapannya. Ada pelbagai jenis sup disediakan. Antara yang sudah Sherrina cuba ialah mushroom soup dan pumpkin soup. Mushroom soup disini memang pekat dan sedap […]

Read More →