Alahai…punah sudah rekod bersih pemanduan dua belas tahun tanpa kemalangan. Dilanggar tu pernah tapi melanggar manusia tu tak pernah. Nak dijadikan cerita, hari ini lah terjadinya. Sherrina selesai meeting dengan seorang teman di Jusco AU. Jam 2 petang, Sherrina keluar dari Jusco. Mahu buat pusingan untuk naik ke DUKE. Bukan pusingan U di traffic light […]

Read More →

Minta maaf kerana sudah agak lama tak menyambung penulisan mengenai Facebook Pages kerana Sherrina menerima banyak panggilan daripada syarikat dan usahawan yang berminat untuk mengetahui mengenai Facebook Pages dan bagaimana menggunakan Facebook Pages dengan efektif untuk perniagaan, persatuan dan lain-lain lagi. Tips kedua yang ingin Sherrina kongsikan disini ialah profile picture. Apa itu profile picture? […]

Read More →

Hari Ahad yang lalu, Sherrina sekeluarga membawa walid ke sebuah restoran makanan arab di Platinum Walk, Danau Kota sempena sambutan hari jadi walid yang jatuh pada 4 Jun dan bersempena dengan sambutan Hari Bapa. Ini kali kedua kami makan di restoran ini. Harganya berpatutan dan makanannya memang sedap. Mari saya ceritakan apa yang saya makan: […]

Read More →

Sherrina menerima kiriman artikel ini daripada seorang kenalan: Saya membalasnya dengan bahan-bahan ini:     Pendapat saya ini disokong oleh emarketer.com dalam artikel bertajuk More Brand Fans Say They’re Loyal Followers. Antara petikan yang menarik: At least half of Twitter and Facebook users said they had become more likely to talk about, recommend or purchase […]

Read More →

Terdapat dua buah website yang sering menjadi rujukan Sherrina apabila ingin mengetahui statistik terkini penggunaan Facebook. Dimanakah kedudukan Malaysia dalam statistik pengguna Facebook di dunia, apakah jenama yang paling ramai fans di Facebook dan banyak lagi. Data-data ini penting untuk memahami corak penggunaan Facebook di Malaysia bagi memudahkan Sherrina berinteraksi dan memberi peneranan kepada pelanggan […]

Read More →

Dalam perjalanan ke Pandan Indah tadi untuk mengajar tuisyen, MRR2 sesak selepas susur Ampang Point ke Pandan. Macam biasalah, MRR2 area situ memang sesak tak kira lah hari apa pun. Tapi tadi ketika memandu kelihatan kereta berpusu-pusu berganjak ke lane tengah dan paling kanan. Sampai di kawasan tak jauh dari Tesco, rupanya ada sebuah kereta […]

Read More →

Ini Si Kentoi. Kucing baru yang berkelana ke rumah kami. Kucing agak pelik sebab badannya rendah. Ada yang kata mungkin ia spesis kucing Munchkin.  Yang lucunya masa mula-mula datang, bukan main garang. Bagaikan remaja liar yang lari dari rumah. Tetapi setelah beberapa bulan dijinakkan, manja bukan main. Pantang nampak, berlari nak datang dekat bergesel. Rupanya […]

Read More →

Saya menerima banyak soalan berkenaan Facebook Pages dari sudut design dan teknikal. Insya’ Allah, saya akan cuba kongsikan ilmu dan pengalaman saya dalam bidang penyediaan perkhidmatan membina dan merekabentuk Facebook Pages dengan optimum. Mendaftar Facebook Pages cukup mudah. Anda hanya perlu ke www.facebook.com/pages dan disitu ada butang Create Page untuk memulakan operasi membina Facebook Pages. […]

Read More →

Ada sebuah production house mencari seorang yang tahu selok-belok web, Facebook, Twitter dan lain-lain hal berkaitan IT untuk jawatan tetap di syarikatnya yang kini berada di Brickfield tapi khabarnya akan berpindah ke Setiawangsa tidak lama lagi. Jika anda berminat, sila nyatakan alamat email anda di ruangan komen untuk saya pass kan kepada syarikat berkenaan untuk […]

Read More →