RM50 nett for adult and free for kids below 6 years old Sabtu lepas berkesempatan berbuka dengan geng CBN di Putrajaya International Convention Centre (PICC). Buffet Ramadhan yang ditawarkan RM50nett dan percuma untuk 6 tahun ke bawah. Awas! kerusi bayi/kanak-kanak tidak disediakan. Nampak ramai ibu bapa terpaksa pangku anak kecil mereka. dessert Pada harga RM50 […]

Read More →

Belek punya belek dalam memory card BlackBerry, rupanya ada gambar program ni yang dijalankan pada bulan Julai 2010. Malah kalau tak silap video pun ada tapi nak kene cari dalam memory stick. Program ini telah dijalankan pada hari Sabtu pagi. Sherrina sempat lah singgah sana kejap untuk menyokong program ni. Lagipun kete Sherrina sendiri pun […]

Read More →

Dah lama tak tulis gadget review. Ada dua-tiga gadget dalam simpanan yang menanti untuk diceritakan tapi story yang ini dulu lah. Baru tangkap 3-4 minggu lepas. Takyah gi Low Yat yang jauh, jalan jem dan parking mahal tu. Kat Wangsa Walk pun ada cawangan salah sebuah kedai komputer di Low Yatt tu yang juga beri […]

Read More →

Ada no telefon kalau korang nak buat reservation Semalam Sherrina dan geng bujang CBN iaitu Ailina, Wan Dina ngan Akim berbuka puasa bersama di QThai Village yang terletak di Dagang Avenue. Kat mana? Korang tau MBO Ampang? Depan MBO tu ada deretan rumah kedai yang ada banyak restoran. Kat situ lah.Sebelahnya kedai steamboat yang Sherrina […]

Read More →

Sabtu lepas dapat jemputan berbuka puasa percuma di Felda D’Saji. Memandangkan dekat je dengan umah, taklah gi awal sangat pun. Lagipun pada hari berkenaan Sherrina ada bengkel Search Engine Optimization yang diajar oleh SEO Expert Malcom Chua di JayaOne, PJ. Habis je bengkel hari pertama, Sherrina terus drive ke area sana untuk amik member dan […]

Read More →

Sekali lagi Sherrina diberi peluang berbuka puasa di hotel. Kali ini di Hotel Renaissance KL yang berbintang-bintang sesuailah dengan harganya RM89++ seorang yang boleh menyebabkan seseorang itu berpinar-pinar matanya lagi-lagi lak kalau kene belanja ramai orang untuk berbuka puasa. Sherrina dan kengkawan tiba di hotel jam 6.30 petang gitu. Jalan tak jem sangat sebab kami […]

Read More →

Mai nak tunjuk cara nak hilangkan cemuih keja…sengai2 badan…fedup tengok komputer…. 1.      Mola2…cari lalat, tibai bagi mampoih, tapi jangan sampai terpenyet… 2.      Ambik ketaih, susun lalat2 yang mampoih tadi ikut kesukaan… 3.      Lukih apa patut menggunakan imaginasi/kepala otak bergeliga tu… 4.      Hasilnya…..tadaaaaa….. mcm kat bawah ni… kalau […]

Read More →

Pelbagai jenis manisan disediakan Semalam Sherrina telah berbuka puasa di Legend Hotel atas tiket percuma jemputan kawan. Sherrina dan kawan bertolak dari Jalan Gurney jam 5.45pm dan tiba disana dalam jam 6.15pm. Alhamdulillah, jalan tak jem. Tapi pengalaman naik ke parking hotel cukup menggerikan. Minyak kete dalam tangki yang ada lagi 1/3 tetiba menyebabkan lampu […]

Read More →

Sherrina selalu lalai bab memeriksa resit. Mungkin kerana Sherrina percaya dengan apa yang dikira oleh pekedai kecuali jika Sherrina membeli barang di Carrefour sebab dah banyak kali dengar cerita pelanggan di kenakan bayaran melebihi daripada sepatutnya. Pernah sekali Tesco tersilap kira harga barang yang Sherrina beli. Pegi je ke kaunter pertanyaan, tunjukkan bukti iaitu resit […]

Read More →

Ingat tak dulu, kawan. Di zaman kita bersekolah. Zaman riang-ria. Kita tak perlu fikirkan apa cuma belajar dan gembira. Bila hujan menitik, kita gembira, Kita ketawa. Ketika itu walaupun lencun dan kuyup, tidak timbul kerisauan dalam hati kita. Kita meredah hujan lebat bersama-sama. Tak fikir apa. Kita hanya tau gembira dan riang ria. Kita akan […]

Read More →