Selama ni tak penah beli buku secara online. Sebab lebih suka belek di kedai untuk membelinya. Tapi kali ni takde pilihan sebab buku yang nak dibeli boleh dianggap ‘antik’ dan takde lagi dah dijual di kedai. Bukunya bertajuk Lagenda Budak Setan. Yup, ini gara-gara demam menonton LBS lah. Tapi dulu memang Sherrina pengikut setia karya […]

Read More →

Semenjak dua ini, Sherrina ketagihan membaca siri kanak-kanak dan remaja keluaran PTS. Ini gara-gara mengunjungi Pesta Buku PTS yang lalu. Sudah dua kali Sherrina berulang ke Book Cafe PTS untuk membeli buku cerita baru. Oleh kerana tiada ruang untuk menyimpan dan rugi pula menyimpan buku ini walhal lebih elok jika cerita bagus ini dikongsi bersama […]

Read More →

Jumaat lepas Sherrina ngan Suhaila berjalan ke Mid Valley. Tujuan utama nak tengok pameran hartanah. Kot boleh beli tanah dalam sekilo-dua ke. Hahaha….tapi sebelum tu kene isi perut dulu sebab belum breakfast. Kami park di The Garden dan ketika berjalan di ruangan LG di laluan yang menghubungkan The Garden dan Mid Valley, tetiba ternampak restoran […]

Read More →

My cat decided to walk on my car roof instead of on the ground. My cat refuses to climb down.  His cheek is itchy so he needs time to get rid of the itchiness. Then he decided to make that cute face which makes me says ‘Awwww!’ He asked me to stay and play hide […]

Read More →

Sherrina mendapat tahu kewujudan restoran ni melalui kak Danganum yang dok asyik masyuk bercerita mengenai kedai ni yang hanya sepelaung aje daripada opisnya. Sherrina pun memulakan penyiasatan membaca blog-blog review sebelum membuat keputusan untuk mencuba. Sherrina dan partner-in-crime ke restoran ini 2 hari lepas lepas waktu pejabat. Kiranya kitorang dinner awal lah, jam 6 petang. […]

Read More →

Semalam Sherrina berkesempatan ke KLCC untuk makan malam dan ternampak pameran baru di Galeri Petronas. Namanya NOVA-Exploring the New Media. Nampak menarik, masuk pun percuma. So apa lagi. Masuklah. Setiap kali gi KLCC, Sherrina pasti akan check kalau ada pameran baru disini. Walaupun tak paham sangat bab seni ni tapi seronok tengok lukisan atau penghasilkan […]

Read More →

Semenjak Cold Storage buka di Wangsa Walk, tak penah lak amik peluang nak round habis-habisan dalamnya. Semalam ketika ada masa yang terluang, sempat round-round d idalam Cold Storage. Antara banyak-banyak pasaraya, Cold Storage ni agak unik kerana menjual barang-barang kebanyakkannya dari luar negara. Ketika merayau-rayau, terjumpa minuman tin Schweppes. Eeeee..dah lama tak nampak minuman jenama […]

Read More →

Pada 29 Mei 2010 yang lalu, Sherrina dan member berkesempatan mengunjungi Jualan Hujung Minggu oleh PTS di Batu Caves, Selangor. Kami bertolak dari rumah jam 10 pagi dan hanya setengah jam kemudian baru jumpa tempat jualannya iaitu di pejabat PTS. Kami sesat kerana rupanya pejabat PTS terletak di kawasan baru yang belum pernah Sherrina jejaki. […]

Read More →