Dah seminggu bahu kanan Sherrina ni sakit. Sakitnya macam lenguh. Dah pulas ke kiri, pulas ke kanan. Tak hilang juga. Ingatkan sebab kurang tidur ke, salah bantal ke. Dah rehat pun, tak juga hilang. Tapi dibiarkan ajelah sebab biasanya sebelum ini ia akan hilang begitu sahaja. Tapi malam tadi masa makan steamboat, dia punya sakit […]

Read More →

Malam tadi Sherrina ngan geng in crime, Suhaila dan Wan Dina gi makan kat Thai Steamboat yang Sherrina penah cite sebelum ni di Dagang Avenue. Kali ni sebab nak celebrate birthday Dina. Inilah dia budaknya yang sambut birthday semalam yang ke…… Dina menunjukkan kepakaran mengendalikan periuk steamboat.  Suhaila ni pun pakar jugak bab-bab memasak ni. […]

Read More →

Sherrina dapat kotak ni sebelum kelas bermula. Bila kotak dibuka, wah…ada bola getah berwarna hijau didalamnya. Bila stress, kita picit-picit bola ini. Picit…picit…picit…picit… Ataupun kita buat macam basketball. Baling atas meja….macam ping pong pun ya juga. Pastu cari dinding Pastu kita baling ke dinding macam orang main squasy. Best tu….baling…tangkap…baling…tangkap….  Bestlah mende ni. Memang boleh […]

Read More →

Setiap kali Sherrina gi Cineleisure, mesti lalu tepi restoran Tony Roma’s. Menyimpan angan-angan nak mencuba makan disini walaupun hanya sekali. Banyak kali dengar kawan-kawan bercerita mengenai kehebatan beef ribs di Tony Roma. Tapi keadaan kewangan sentiasa mengekang nak makan disitu. Bulan lepas Sherrina berpeluang meraikan hari jadi sahabat baik di Tony Roma’s. Kami ke sana […]

Read More →

“Quick tip: Want to quickly find your BlackBerry PIN? Open a new SMS, email, or bbm, type ‘mypin’ and hit space. Your PIN will appear on your screen. You can also copy this text and paste it elsewhere, if required.” Sherrina dah cuba. Dengan email, sms dan BBM….ianya berfungsi. Mudahlah nak cari PIN lepas ni […]

Read More →

Entah macam mana, hari ni tetiba free giler satu hari. Sepatutnya petang ada kelas di Nur Salam tapi dorang ada program lak di tempat lain. So Sherrina tak gi lah sana. Lepas siap keje opis di umah, keluar gi Tesco. Idea asal nak beli laser pointer yang memang dah selalu beli disitu. Sekali habis lak. […]

Read More →

Aku paling suka hujan. Sebab hujan rasanya sejuk. Hujan ada lagu yang menenangkan. Paling aku suka ialah bila hujan turun, buka tingkap bilik tidur dan baring atas katil sambil merasai tempias hujan menimpa muka. Hujan itu nikmat. Alhamdulillah.

Read More →

Lama gak tak wat review makanan. Kali ni melawat kembali tempat yang penah Sherrina gi untuk pekena lamb chop. Lamb chop ni kira antara makanan favourite Sherrina dan setiap kali jumpa kedai western yang baru, mende pertama yang Sherrina akan try ialah lamb chop. Restoran Pizza San Francisco ni terletak di Seksyen 5, Wangsa Maju. […]

Read More →

TGV Wangsa Walk telah dibuka kepada umum mulai semalam. Pada hari Khamis telah diadakan special screening kpd tetamu khas bagi filem Ironman 2. Ruang masuk TGV kelihatan belum siap sepenuhnya. Lantai masih simen. Ruang dalam dah lengkap. Luas dan cantik. Sherrina berkesempatan menonton Ironman2 semalam. Memandangkan ia baru dibuka, sistem tempahan tiket secara online mahupun […]

Read More →