Food Review: Lay Park Kopitiam

Pertama kali Sherrina tau kewujudan Lay Park Kopitiam ialah ketika mendapat tugasan merakam video bagi acara Kickstart Award Nite yang diadakan di function room di Lay Park. Selama ini, Sherrina tatau kewujudan Lay Park Kopitiam yang telah berada di Jelatek Business Park ini semenjak 7 bulan yang lalu. Lokasinya senang. Selang 2-3 pintu dari KRU office.

Selepas majlis Kickstart, Sherrina berkesempatan berbual dengan ownernya. Sherrina tertarik untuk datang lagi bagi mencuba makanan yang lain. Pada malam majlis Kickstart, Sherrina makan 3-4 keping mini chicken chop. Memang sedap. Ahad lepas Sherrina datang lagi waktu lunch untuk mencuba menu lain.

Satu perkara yang menarik minat Sherrina disini ialah kopi ais nya. Memang sedap. Kata ownernya, serbuk kopi tu didatangkan khas dari Kelantan. Harganya juga sangat berpatutan. Lebih murah berbanding kopitiam lain.

Kawan Sherrina memesan set lunch. Nasi, ayam goreng kampung dan kuah kari. Kuah kari tu superb! Kalau ada roti, dah layan dah cicah dengan kuah kari ni.

Sherrina mencuba lamb chop. Ramai kawan-kawan selalu bertanya, dimana nak cari lamb chop yang sedap? Dah banyak tempat yang Sherrina cuba. Susah nak kata di mana satu restoran yang Sherrina akan datang lagi dan lagi bila teringin makan lamb chop (Sherrina big fan of makanan berasaskan kambing. Mbekkkkk!). Bilangan kepingan daging, ada 3 kot. Memang banyak. Mujur datang dengan perut yang memang kebuluran. Lamb dimasak dengan gaya yang Sherrina gemari. Tak kering garing, tak liat. Sedang-sedang saja. Gravy tu memang mantop! Sherrina rasa dah jumpa tempat lamb chop yang sedap. Di Lay Park kopitiam.

Lamb chop ni agak berlainan kerana di beri side dishes kentang ni. Lupa nak tanya apa namanya. Bukan mash potato. Tapi memang sedap.


Sedap hingga menjilat pinggan.

Lepas makan, ingat nak try jus buah. Harganya, silap2 lagi murah dari gerai tepi jalan. Sherrina minta jus oren tapi ownernya mencadangkan jus epal limau kasturi. Hmmm….oklah. Mana tau suka. Kalau ikutkan, Sherrina memang tak suka jus epal hijau sebab masam. Sherrina juga tak suka air limau sebab yang sama. Tapi bila digabungkan epal hijau dan limau kasturi….walla! I will definitely come back for this drink!

Kat sini parking pun senang especially hujung minggu dan malam. Kalau nak buat private function, tingkat 1 siap ada karaoke dan tv LCD lagi. Tingkat 2 pula disediakan surau. Yang paling best…ada wi-fi!


So apa lagi, jom Lay Park kat sini. Kopitiam milik bumiputera yang halal.

2 Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *