Sherrina memang suka pada gadget. Bukan hanya pada gadget yang berjenama sahaja, gadget yang cap ayam pun suka. Especially semenjak setahun-dua ni, banyak gadget pelik-pelik dikeluarkan dari pasaran China. Kawan Sherrina selalu merungut. Leceh mendengar lagu melalui mp3 player di handphone. Bateri cepat habis, sound takleh kuat sangat takut speaker handphone pecah. Sherrina syorkan dia […]

Read More →

Semalam Sherrina sempat lah pi ke KLCC untuk pekena sizzling yee mee kat food court tingkat 4 sementara menunggu appointment nak jumpa orang. Sementara masa masih ada, ternampak pameran di Galeri KLCC. Pi lah jengok kejap. Macam best. Tajuk pamerannya ialah Rhythm Of The 21st Century: Monologue Of Raja Shahriman Sherrina ni taklah expert sangat […]

Read More →

I love rain. Listening to it pours down calms me down. Do you love rain? Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read More →

Tahniah kepada Azwani dan pasangannya, Azlan yang telah selamat diijabkabulkan pada 20 Disember 2009 yang lalu. Majlis diadakan di Hotel De Palma. Kualiti video kurang baik sebab edit guna Pinnacle VideoSpin. Masih belum mahir menggunakannya. Windows Movie Maker asik crash. Tensen!

Read More →

Ada sebuah drama tempatan dan sebuah filem antarabangsa yang telah Sherrina tonton dan memberikan impak maksima kepada diri Sherrina. Ianya merupakan sesuatu yang jarang berlaku. Bukan kerana filem lain tidak berkualiti, drama lain tidak bermutu. Tapi dua cerita ini bagi pendapat Sherrina, wajib ditonton oleh semua manusia supaya kita sedar dan faham mengenai bahaya yang […]

Read More →

Sedang Sherrina memandu, tetiba terdengar lagu ni di radio. Wooshhh….terasa macam kembali ke tahun 90an. To be exact, rasanya tahun pertama di UTMKL, 1998…. zaman dok asrama di blok APA. Zaman fly ke cybercafe di Jalan Semarak sebab ketagihan mIRC pastu lupa pagar tutup kol 12 malam. Sprint depan pak guard, main kejar-kejar celah bangunan […]

Read More →

Sherrina dah lama mengikuti kisah Natrah. Cerita hidupnya banyak diterbitkan di majalah masa Sherrina kecil dulu dan ada dibukukan. Apabila kisah hidupnya dibawa ke pentas Istana Budaya, Sherrina tak lepaskan peluang untuk menontonnya. Sherrina berjaya dapat tiket berharga RM30 untuk menonton pada Ahad lepas tapi kedudukannya nun jauh diatas. Menyesal gak sebab tak beli awal […]

Read More →

Aduhhh, sampai sekarang tak tertulis lagi pasal YES 2009 sebab masalah edit video yang tak selesai. Setelah laptop Sherrina ni kene format, Sherrina tak jumpa codec yang membenarkan Windows Movie Maker menerima file mpg dan membenarkan file mpg di edit walaupun dah install Sony handycam software. Pecah kepala betol. Menyesal tak backup senarai codec yang […]

Read More →

Semalam Sherrina dan kawan berkesempatan ‘lari’ ke Amcorp Mall untuk menjengah sisa-sisa yang masih ada di Big Bad Wolf Warehouse Sale. Big Bad Wolf ni boleh dikira antara book warehouse paling best setakat ini sebab mereka benar-benar memberikan harga yang sepatutnya yang dikatakan sebagai jualan gudang. Banyak trend terkini syarikat menganjurkan jualan gudang tapi harga […]

Read More →

Malam ni Sherrina akan menghadiri satu bengkel berkenaan bagaimana menggunakan Facebook sebagai alat pemasaran produk/perkhidmatan/perniagaan kita. Satu topik yang bagus untuk diterokai.   Sementara itu, jom baca artikel ini yang memberikan banyak info bagaimana Facebook boleh menjadi platform marketing yang bagus: http://www.insidecrm.com/features/facebook-marketing-toolbox-012308/     Get your preferred Email name! Now you can @ymail.com and @rocketmail.com.

Read More →