ET: Derma Darah Ansara Terendak

Dari sehari ke sehari nak blog pasal ni tapi tak sampai-sampai seru. Di pagi Selasa yang sejuk kerana hujan diluar sana, tapi nak tido dah tak lalu maka aku storykan jugaklah. Program Derma Darah Pra-Ramadhan 2009 ni anjuran ANSARA dengan kerjasama Aeon. Ada berpuluh lokasi derma darah dibuka diseluruh negara serentak pada 14 Ogos 2009-16 Ogos 2009. Sherrina, as usual lah. Sure kantoi nye nak derma darah ni. Sangkut kat BP. So just hadir utk tolong-tolong dan macam biasalah, amik gambo šŸ˜€

Tahun ni Ansara Terendak dapat lokasi Jusco Equine Park. Tahun kedua Ansara Terendak menyertai marathon ini. Kutipan bagus jugaklah. Setelah 3 hari dapat cecah 183 beg darah. Ramai yg kene reject sebab sakit tekak, selsema dll. Agak slack jugak sebab hari pertama tu start kol 2 (miscommunication) sebab pagi tu sudah ada a few yg tanya2 nak derma darah. Lagipun break Jumaat yang panjang.


Suasana lokasi derma darah.


Dani, Shimi, Ann Farhanah dan Zac


Beg darah Dani….darah mengalir laju.


Mad Duan lak derma darah, yg lain kasi sokongan moral.


Suasana di tempat derma darah.

As usual, kalau takde video rasa tak lengkap lak. Thanks to Dani sebab jadi ‘pelakon’ dalam video ni…..muehehehehe….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *