Kali ini Sherrina makan di restoran yang agak baru juga di Taman Melawati. Restoran berkonsepkan makanan cina muslim ini mendapat sambutan yang hangat juga. Penah sampai orang beratur menunggu giliran nak makan. Memandangkan makanan disini agak mahal jugalah (lebih mahal dari harga di gerai), maka Sherrina memilih nasi, sup dan satu jenis hidangan ayam sahaja […]

Read More →

Sabtu lepas, kitorang berkampung di umah Jokyu dan Wani di Puchong. Nasib baik ada GPS. Kalau tak, confirm tak sampai. Jauh gak dan terpencil sebab perumahan baru. Sampai agak lambat, orang dah menunggu air. Hehehe, Sherrina ditugaskan utk bawak air lagi. Kali ni tambah aiskrim sekali lah. Budak-budak sure suka. Ramai juga yang join kali […]

Read More →

Sherrina cukup suka menonton rancangan The Oprah Show. Banyak sungguh ilmu dapat dikutip dengan menonton rancangan itu. Salah satu episod yang cukup Sherrina teruja ialah Changing The World. Dalam episod tersebut, Oprah memaparkan 3 individu yang mencetuskan 3 idea yang cukup bijak tentang bagaimana mereka dapat memberi sumbangan kepada masyarakat. 3 individu tersebut ialah Genevieve […]

Read More →

What a day! 3 events in a row. Semalam kol 11.30 pagi, Sherrina ngan member gamble ke redah ke Capsquare. Sebenarnya dah booking tiket nak tonton Harry Potter and The Half Blood Prince pada hari ini tapi kebetulan semalam kelas tuition dibatalkan. Daripada duduk sahaja, baik tengok wayang. Tapi memandangkan kami nak tonton di Capsquare, […]

Read More →

Kadangkala akan timbul masalah dimana PC/laptop tidak dapat detect BlackBerry yang telah disambungkan menggunakan USB. Berikut adalah cara untuk mengatasi masalah tersebut: Launch BlackBerry Desktop Manager Sambungkan BlackBerry ke PC/laptop menggunakan USB Periksa ada connection atau tidak. Jika tidak… Tekan kekunci Ctrl-Alt-Del serentak untuk buka Windows Task Manager Cari nama-nama ini. Klik nama tersebut dan […]

Read More →

Kalau sebut pasal kambing, tentu terbayang hidangan-hidangan lazat yang boleh dihasilkan daripada daging kambing. Misalnya sup kambing, kari kambing, kambing panggang, lamb chop, kebab kambing dan macam-macam lagi. Tapi walaupun sesedap mana daging kambing sekalipun, ramai orang yang tak reti makan daging kambing. Kata mereka, daging kambing berbau. Sebab kambing tak mandi ke? Ayam ngan […]

Read More →