Sherrina terjumpa tips ini ketika mencari maklumat mengenai handphone. Bagus juga kita ketahuinya supaya tau apa nak buat jika ia berlaku. Accidents happen with phones and water but it doesn’t always mean that all hope is lost. Below is a brief guide as to what you should do if your phone has been totally immersed […]

Read More →

Buletin Ansara Terendak edisi pertama telah berada di pasaran. Dapatkannya segera sementara stok masih ada. Terdapat pelbagai berita panas dan gossip terkini dimuatkan dalam akhbar ini. Dapatkannya di: Forum extdk.net4SharedSavefile Sebarang sumbangan berita, maklumat dan komen, sila ajukan kepada ansara_terendak@yahoo.com dengan Subjek: Buletin Ansara Terendak. Bagitau Terendakian yang lain mengenai berita ini. Selamat membaca!!

Read More →

I’m a big fan of chicken cordon bleu. Kalau gi Sakura Kristal, mesti order ni. Tapi lately ni saiz makanannya makin mengecil, harga makin naik. Huhuhu… Smalam di Putrajaya, makan di Secret Recipe di Souk. Try Chicken Cordon Bleu. Sedap giler dan lembut. Ada melted cheese lagi…..heaven…… Kat mana lagi ada chicken cordon bleu yg […]

Read More →

Program Mustika ialah program intensif UPSR percuma untuk pelajar kurang berkemampuan di S.K Tmn Melawati (2). Ianya telah diadakan dengan jayanya pada tahun 2008. Bagi tahun ini, sukarelawan diperlukan untuk meneruskan program ini. Kelas diadakan di sebelah malam pada hari Selasa, Rabu dan Khamis. Bimbingan secara berkumpulan. Untuk menyertai pasukan sukarelawan Mustika anjuran Ansara Terendak, […]

Read More →

Award ini telah diberikan kepada Sherrina oleh Cik ManjaMas dan Cik Erin…..tenkiu so much 😀 Terma dan syarat:.letakkan logo award ini di blog anda..anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra..pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui backlink dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog […]

Read More →

Cuti skolah bukan sahaja untuk pelajar skolah, bahkan juga cikgu tuition macam Sherrina. Hari ni kebetulan partner-in-crime juga amik cuti. So kami merancang nak ke beberapa tempat. Lokasi pertama: Pavillion. Semenjak memula bukak, tak penah gi dah. So saja nak gi tengok apa perkembangan terkini disana. Kebetulan lak belum breakfast dan lunch. Gi ke food […]

Read More →

Ni tataulah kucing sapa. Memang merayau kesana-kemari. Dulu kat area sini mana ada kucing jalanan spesis bulu kembang macam ni. Tapi lately ni macam banyak lak. Tatau le camne boleh terjadi. Kucing kampung lak makin sikit. Walaupun kucing jalanan, tapi sihat dan kuat. Sesekali bila nampak dia datang umah, kasi le makan nasi ngan ikan. […]

Read More →

Ringkasan beberapa catatan peristiwa yang telah berlaku. Firstly, Sherrina dah mencuba highway Duke dari Ulu Klang terus ke Jln Duta. Tol RM2. Sangat efisyen dan berbaloi. Tak perlu menempuh city centre. Terus sampai ke tol Jln Duta. Menuju ke Bestari Jaya a.k.a Batang Berjuntai (nape eh dorg tukar nama?) My youngest sister dah habis blaja. […]

Read More →

Dua fastfood tempatan yang Sherrina telah cuba dan Sherrina gemari ialah Melawati Kebab (dah lama wujud) dan Roti Mat Salai (produk baru) Memula makan Melawati Kebab ni, memang addicted lah. Dulu masa skolah, sanggup kayuh basikal ke Taman Melawati. Kat area gerai nasi ayam yg famous tu, ada satu gerai Melawati Kebab. Dulu mana ada […]

Read More →