Open LetterTo: Bill Gates of MicrosoftFrom: Banta Singh of Punjab Subject: Problems with my new computer Dear Mr. Bill Gates, We have bought a computer for our home and we have found some problems, which I want to bring to your notice. 1. There is a button ‘start’ but there is no ‘stop’ button. We […]

Read More →

Tarikh Kejadian: 17 April 2009Tempat Kejadian: Carrefour Wangsa MajuMasa Kejadian: 6.00 petang Dah lama sangat Sherrina tak gi Carrefour. Semenjak beberapa peristiwa yang lalu (dah amik barang-tak byk sgt kemudian lihat queue yg sgt panjang, akhirnya tinggal aje barang2 itu di tepi rak dan berlalu pergi) memang malas bebeno nak jejak ke Carrefour. Tapi ntah […]

Read More →

Selepas sarapan dan urusan check-out, kami meninggalkan Everly dengan hati yang gembira menuju ke Bandar Melaka. Pada mulanya taknak gi tengok Stadhuys tapi datang ke Melaka kalau tak kesana rasa macam tak lengkap. Cuma kota A Famosa kami skip sebab kesuntukkan masa. Kota merah yang indah dengan landskap yang menarik Dalamnya ada muzium. Yuran dalam […]

Read More →

Sarapan pagi yang enak. Hari kedua selepas sarapan di hotel, kami bergerak ke Ayer Keroh. Nak pegi Mini Malaysia. Inilah dia Mini Malaysia. Dulu time blajo takdok kot tempat ni. Sebab tu tak penah pegi. Tiket dewasa RM6, kamera pula kene charge RM3. Tak payah pusing satu Malaya. Datang sini pun dah boleh feel rumah-rumah […]

Read More →

Setelah selesai Career Talk di maktab, Sherrina dan member stay di Melaka lagi. Mengambil peluang melawat negeri Melaka (kelakar kan, walhal 2 tahun belajar di sini tapi banyak lagi tempat yang tak penah pegi) disamping menggunakan voucher penginapan yang telah ditempah dari tahun lepas lagi. Pada hari Career Talk kami menginap di Seraya Chalet di […]

Read More →

Sherrina, Zaitie dan kawan Sherrina (bukan Terendakian) bertolak dari KL ke Melaka jam 8.30 pagi. Singgah di RNR Seremban utk sarapan then terus ke maktab. Walaupun tertinggal konvoi dengan Shimi, namun berjaya juga sampai ke maktab (walaupun lewat sikit) dengan bantuan GPS. Ntah jalan kampung mana yg kami lalui, siap kene roadblock dek lembu-lembu yang […]

Read More →

Satu minggu yang penuh warna-warni. Career Talk di MRSM Terendak, Jalan-Jalan Cari Makan di Melaka, mengejar meeting dan keje yang tertunggak selepas 5 hari bercuti….warna-warni kehidupan.

Read More →

Balik dari acara Go-Kart, Sherrina dapati takleh nak akses internet. Lepas periksa berkali-kali, confirm wireless modem rentung….untuk kali kedua. Nasib baik beli modem Level1 sebab ada warranty jika kene panahan petir. So anto balik ke kedai, kene tunggu 2 minggu. Nasib baik member masih simpan ADSL modem yg Streamyx kasi. Tapi nak guna, takleh gak. […]

Read More →