Bercuti di Port Dickson-part 3

Habis beramah-mesra dengan burung unta, Sherrina gerak ge Muzium Tentera Darat. Dari dulu lagi nak gi muzium ni tapi tak penah kesampaian. Tiap2 tahun bercuti di PD tapi dulu masa kecik bila jumpa laut, tak ingat dah mende lain. Dah beso ni, baru ingat nak pi pusing-pusing tempat lain plak.

Muzium ni buka setiap hari kecuali hari Isnin dan Selasa. Leh check website muzium.


“Fullamak, ni kalau kene kepala takde ampun punya…..”

Kalau ada time skolah dulu kan best, balik maktab naik keretapi je. Takyah bersesak naik bas Jebat.

Brek tak makan, macam ni lah gayanya.


Boleh pelajari banyak pasal sejarah tanahair dari zaman kesultanan Melaka.


Ini askar Jepun manyak jahat…cekik dia!


Part ni yang ditunggu-tunggu. Masuk terowong komunis


Terowong real nih, macam2 ada dalam ni. Leh tau camne komunis hidup.


Siap ada bilik bedah tu dalam terowong ni. Dasat.


Bilik mesyuarat


Kalau dapat beli sebiji ni, takyah risau pasal jalan jem lagi….huhu


Suka tengok bangunan kat sini….old school


Sebelum balik, terjumpa biji saga. Eh..dah lama tak main ngan biji saga. Dulu masa kecik-kecik slalu kutip pastu buh dlm kain dan jahit jadi batu seremban.

Sudah penat berjalan-jalan sampai petang, balik resort lah. Rehat-rehat sambil makan apa yang ada. Malamnya pegi pasar malam lak. Happening gak pasar malam di PD nih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *