Gambar Raya

Dari sehari ke sehari nak upload gambar ni tapi tak sempat2. Ni gambar masa last Sunday all my relatives from my mom’s side beraya di umah kitorang. It’s the night where we play with all the mercun that I bought in Pasar Keramat couple of weeks ago.


My aunty with anak buah, Myra tengah bikin acar


My cousin, Aina yg happy giler dapat main bunga api


Mercun pancur


My bro yang tukang launch mercun roket


My aunty bawak adik angkat dia, org China dan baju pink tu anaknya. Comel sangat sebab mix chinese dan mat saleh.


Ni adik dia, Asfar. Rambut blond lagi…..


My bro layan mercun das


Ni Sherrina buat majlis penutup dengan pelancaran mercun das, 20 das woooo….

Walaupun tak semeriah waktu kitorang kecik2 dulu tapi at least young generation ni dapatlah rasa sket apa yg kitorang rasa dulu. Time kitorang kecik dulu, bunga api tak main le seplastik. Bunga api je sekotak, mercun sekotak. Main sampai muntah. Sampai last2 before habis raya nak habiskan juga bunga api kucing tu (yg besi), kitorang pacak2 banyak2 di padang depan umah kampung (Gombak) buat satu design. Pastu nyalakan serentak. Wallawehhh, best giler. Cuma yg kurang best lepas main tu nak kene cabut balik satu-satu bunga api tu takut tercucuk kat besinya.

Kenangan yang tak dapat dilupakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *