Minggu ni Sherrina diberi kesempatan untuk mengajar kursus MS Excel dan MS Access di INTAN, Mont Qiara. First time dapat mengajar di INTAN, rasa teruja. Sherrina suka kawasannya yang penuh dengan flora dan fauna serta dijaga rapi. Sherrina diberikan satu kelas untuk mengajar orang-orang PTD (Pegawai Tadbir dan Diplomatik) yang sedang mengambil Diploma Pengurusan Awam […]

Read More →

Dari sehari ke sehari nak upload gambar ni tapi tak sempat2. Ni gambar masa last Sunday all my relatives from my mom’s side beraya di umah kitorang. It’s the night where we play with all the mercun that I bought in Pasar Keramat couple of weeks ago. My aunty with anak buah, Myra tengah bikin […]

Read More →

Training kali ini di Shah Alam, satu lokasi yang tak le jauh sangat dari rumah Sherrina tapi belum tentu setahun sekali pun Sherrina jejak kaki ke sini. Sebabnya takde kawan atau sedara dok di sana dan keduanya kerana selalu sesat bila ke sana. Walaupun banyak signboard dan roundabout, tidak begitu membantu. Barangkali dah sampai seru […]

Read More →

ET (Entry Tertunggak) kali ni mengenai open house. Bukan main banyak lagi jemputan ke open house. Tak cukup hujung minggu, hari kerja pun ada. Tapi lepas office hour lah. Kadang2 tu sampai 4-5 jemputan dalam satu hari. Banyak juga yang kene tolak kerana clash waktu. Last Saturday, kawan Sherrina jemput ke open house. Ayu memang […]

Read More →

Semenjak tertengok trailer filem muzikal Mamma Mia, berkobar-kobar menunggu filem itu ditayangkan di Malaysia. Tapi bila ia mula ditayangkan, tak dapat pulak nak cari time nak gi tengok filem tu. Sehinggalah Isnin lepas, tak tertahan lagi harus gi tengok juga. Since pergi time office hour maka kene le tengok sorang-sorang. Check di website GSC, tayangannya […]

Read More →

Jumaat lepas berkampung di Corus Hotel, Port Dickson. Sherrina dan family kak Aidrina bertolak agak lewat sikit dari KL sebab nak selesaikan hal pemberian hadiah. Kami singgah makan malam di kedai asam pedas abg Faruk di Ampang dulu, ternganga kejap depan tv menonton cite Ayat-Ayat Cinta. Baru le tahu kenapa famous sangat buku dan filem […]

Read More →

Alahai, apalah malang nasib den hari ni. Sepuluh tahun memandu kereta, tak penah2 masuk longkang. Ini hari takde hujan, takde ribut. Takde kete lain pun kat area tu, dlm longkang jugak nak dipeginya. Alahaiiii….. Ini gara-gara memandu dengan stress le gamaknya. Maunya Sherrina tak stress. Peperiksaan akhir tahun yg dijadualkan hujung bulan Oktober, ditunda lebih […]

Read More →

Hari raya kedua biasanya diperuntukkan untuk orang-orang tua berehat. Maklumlah dah penat mengemas rumah sebelum raya, memasak dan hari pertama pun dah jalan sana sini, makan macam-macam. Usually raya kedua ni rehat aje. Lagipun nak beraya umah orang, ramai yg balik ke kampung. Macam tahun lepas, kitorang pegi berkelah dan mandi sungai di Dam Klang […]

Read More →

Apa yang berlaku di hari raya pertama tahun 2008 ini dan bagaimana suasana beraya di KL? Pagi raya selepas bersembahyang raya, duduk di rumah makan makanan rutin hari raya iaitu rendang, nasi impit, kuah kacang, lemang dan kuih-muih. Bila dah kenyang, berehat menonton televisyen kemudia tertido. Petang bersiap2 untuk ke rumah pakcik di Gombak. Selepas […]

Read More →

Di kesempatan ini Sherrina nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua kengkawan dan pembaca blog Sherrina di luar sana. Bagi yang balik ke kampung, berhati-hati di jalanraya. Sherrina cuma beraya di KL aje. Apa pun, semoga anda gembira di hari yang mulia ini 🙂

Read More →