Buka Puasa di Crown Princess

Hari ni sekali lagi rezeki berbuka puasa free. Kali ni di Crown Princess plak. Agak excited nak gi ni sebab maklumlah hotel berbintang2, makanannya tentu lagi hebat. Terbayang dah kambing bergolek-golek di atas pembakar. Apatah lagi bila sampai disana lihat rate buffet Ramadhan ialah RM73++, tentulah hebat kan.

Sampai disana, kami ditempatkan di dalam restoran makanan cina. Sebab ruang restoran yang sepatutnya penuh. So agak jauh le nak mengambil makanan. Tapi ia tak mematahkan semangat.


Konsep gerai-gerai turut ada


Antara pengunjung yang mula mengambil juadah sebelum berbuka puasa. Lauk-pauk pelbagai jenis.


Di tepi pool pun ada jugak. Kawasan BBQ.


Ikan pari ada, ketam ada, udang ada, ayam ada, daging ada…tapi kambing tadakkk!


Ayam panggang yang nampak best tapi slack sos nya tak best


Meja yang penuh dengan hidangan


A little bit of this and that


Sweet tooth dessert

Overall, makanan kat sini lebih mementingkan kuantiti berbanding kualiti. Banyak betul pilihan, pengunjung will be spoilt with choices. Tapi sayangnya kualiti tidak setanding dengan kehebatan nama hotel dan rate yang ditawarkan. Pilihan lauk-pauk banyak tapi kurang berperisa.

Ada hidangan otak-otak tapi isinya masam. My fren amik udang galah tapi berbau menunjukkan udang dah lama. Hidangan dessert not bad lah tapi xleh lawan Corus Hotel lah. Pilihan minuman agak baik. Dari segi layanan, bagus. Non stop refill air kosong. Kali ni makan tak tambah pun. Sebab kualiti makanan kureng. Nasib baik free.

Huhu….sok berbuka disini lagi. Agaknya menu yang sama atau berbeza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *