Jalan-Jalan Kat Ikea

Semalam cuti merdeka, Sherrina ikut family kak Aidrina ke Ikea. Dah lama giler tak kesana. Ada setahun dua kot. Sebabnya Ikea ni selalu penuh ngan orang dan susah mau parking. Semalam gi sana kol 3pm pun parah mencari parking. Last-last parking di Curve.

Tujuan utama gi sana bukan nak beli perabot pun. Cuma nak gi makan meatball yang famous tu. Sherrina x penah gi sana so alang2 turun sana, cuba le makanan tu. In fact selama gi Ikea tak penah tau pun kewujudan tempat makan tu. Kihkihkih…..


Fuyooo…ada troli untuk letak makanan lahhh. Hebat!


Merata-rata orang menolak troli makanan. Senang, takyah berulang ke kaunter atau datang beli makan ramai-ramai. Sorang pun boleh.


Kagum le. Sistematik giler.


Air plak free flow. Bayar sekali, minum banyak kali


Pilihan makanan takle sebanyak food court di shopping complex tapi memadai le untuk menarik minat pengunjung makan disini sampai meja pun takde yang kosong.


Sapa taknak makanan yang heavy, macam-macam sandwich dan salad ada disini


Mineral water, juice dan yoghurt pun ada. Mineral water Spritzer tu cuma RM1 je sebotol. Murah sungguh!


Kaunter order dan ambil makanan


Meatball yang famous tu.


Sherrina cuba chicen ngan lemon sauce. Sedap, masam-masam manis


Meatball dengan sos yang lazat dan fries yang sedap.

Oppsss…letak gambar-gambar makanan pula di bulan puasa ni. Sabar….sabarrrr…..apa pun, Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *