Item(s): Petronas Syntium 3000 (4 litre) 5W-40 Package includes: 1 bottle of Petronas Syntium 3000 (4 litre) Price: RM150 (market price RM198) Warranty: none Dealing method: COD at LRT Wangsa Maju or area nearby Location of seller: Wangsa Maju Contact method/details:PM or email me at sherrina_kl@yahoo.com Age of item: 1 month— Item(s) conditions:Excellent, brand new. […]

Read More →

Ni kisah hari semalam dan sehari sebelumnya. Orang kan dah mula berpusu-pusu balik ke kampung nak beraya. Bosan giler, nak cari member keluar pun takde. Jumaat last keje, so sibuk menghantar hamper raya pada client2. Every year mmg kasi, menghargai good business relationship dengan mereka. Sambil tu tolong bisnes member yg buat hamper ni juga. […]

Read More →

Musim-musim raya ni, kalau takde ketupat rasa macam tak lengkap. Macam pakai sampin tak pakai seluar le gamaknya. Tapi nak beli, mahal weh. Dua-tiga tahun lepas seketul ketupat dah masak dijual dengan harga RM1 sebiji. Baik anyam sendiri. Tak reti anyam? Apa nak jadilah…ishh..ishh…ishh…..(aku pong tak reti…kuikuikui). Meh kita ikuti tutorial ini (perghh, macam tutorial […]

Read More →

Tips ni sgt berguna time makan buffet tu…dan nak best plak makan kat otel 6 bintang… fuuuuuuu… 1. Pastikan anda berpuasa pada hari anda ingin makan buffet. Kalau boleh jangan sahur dan kurangkan makan pada waktu berbuka hari sebelumnya. Ini semua adalah persedian yang akan memastikan perut anda betul2 kosong pada waktu makan buffet nanti. […]

Read More →

Rezeki di hujung2 Ramadhan. Berbuka puasa di D’Saji Felda Villa. Asalnya patut di Dewan Perdana tapi full house pulak. So Felda Villa lokasi terdekat yg available. Patutlah available, RM55++ seorang. Puas cari di Google dimana le lokasinya restoran ni. Rupanya letak di belakang Dewan Perdana. Kalau masuk ke Dewan Perdana, restoran ni terletak di hujung […]

Read More →

Ahad lepas berbuka puasa dengan geng2 CBN di Restoran Serai Wangi. Thanks to tuan umah, Yohanis yang melayan kerenah kitorang. Awin and Humaira, Nadia and Azril Ayu and Firdaus pun join sama Ikan siakap 3 rasa, as usual Ikan siakap stim limau, sedap giler. Sampai Azril kene gi pasaraya cari ikan siakap disebabkan ikan siakap […]

Read More →

Hari ni sekali lagi rezeki berbuka puasa free. Kali ni di Crown Princess plak. Agak excited nak gi ni sebab maklumlah hotel berbintang2, makanannya tentu lagi hebat. Terbayang dah kambing bergolek-golek di atas pembakar. Apatah lagi bila sampai disana lihat rate buffet Ramadhan ialah RM73++, tentulah hebat kan. Sampai disana, kami ditempatkan di dalam restoran […]

Read More →

Hadiah ni diberi oleh Jabatan Taman Laut sebab Sherrina mengajar disana beberapa bulan yang lepas. paper bag dengan gambar dasar laut. Cantik sangat. Topi yang sangat berkualiti. Buku nota T-shirt yang sangat cantik. Terima kasih daun keladi….sapa dapat keje di jabatan ni mmg best le. Sebab berpeluang melawat taman-taman laut yang ada di Malaysia. Best.

Read More →

Semalam sekali lagi berpeluang berbuka puasa di luar secara percuma. Kali ni di Corus Hotel pula. Jam 3.30 petang ke Tesco Ampang dulu untuk beli sedikit barang keperluan rumah. Jumpa Is untuk ambik barang2 yg dihadiahkan oleh Jabatan Taman Laut masa mengendalikan kursus disana beberapa bulan yang lepas. Terserempak pula dengan Pani, technician IT sebuah […]

Read More →

Sabtu 13 Sept berpeluang berbuka puasa di Kelab Darul Ehsan di Ampang Jaya. Makan free sebab join member nye officemate yg berbuka di sana. Kali pertama dan terakhir makan di KDE masa form 3 kot (member CBN blanje) masa buat projek Geografi di kawasan sana. Lama tuuu… ikan koi yang kebuluran di kolam KDE. Asal […]

Read More →