Training in Klang-cerita dan gambar

14April-17 April 2008 Sherrina dan peserta kursus daripada Kementerian Pengajian Tinggi berkampung di Hotel Good Course, Klang untuk kursus Adobe Pagemaker. Sesekali beralih angin ke subjek begini seronok juga sebab tak stressful macam belajar Access. Yalah, subjek happy2 main designing mestilah seronok. Sherrina pun cuak juga sebab ni first time mengajar peserta yang ada dikalangannya merupakan lecturer kolej komuniti dan politeknik tapi alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan sukses.

Hotel Good Course ni rasanya tak terkenal sangat kot. Mujurlah jumpa. Maklumlah, 5 tahun sekali pun tidak menjejak ke Klang ni sebab takde sedara-mara dok sana. Pakai agak2 aje jalan ke sana. Hotel ni 3 bintang kalau tak silap. Suasana hotel bolehlah, room pun selesa. Tapi makanan disana hebat. Macam tak sangka rupa hotel buruk, makanan best giler. Tang tu yg bagus.

Jomlah layan gambar pulak sebab gambar je leh citer 1000 perkataan….


Sesi taklimat dimulakan dengan nyanyi lagu kementerian. First time tengok dlm kursus.


Peserta khusyuk dalam kelas


Kelas yang sepatutnya 40 orang cuma 22 orang yang hadir


Berbincang dengan teman


Lagi best time presentation. Macam2 gaya. Oh ya, ini presentation hari Khamis sebab tu berbaju batik.


Kadang-kadang rasa macam real aje produk yang peserta present di hadapan 🙂


Pemandangan dari bilik. Rupanya penah ada pertandingan lumba jetski kat sungai ni.


Cekodok bilis, cekodok pisang dan cekodok jagung yg enak bangat


Puding yang sangat enak


Sistem Wi-Fi paling sempoi sekali. Dicucuk aje tembus kat siling.

Majlis habis pukul 12.30, check-out lewat sikit sebab keletihan yang teramat. Besides nak rehat sebab lepas check-out ada agenda yang memerlukan banyak tenaga. Check out next post 🙂

p/s: Kpd peserta yang nak gambar, leh email kat saya di sherrina_kl@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *