Restoran Chitralada

Semalam berpeluang lunch di restoran Chitralada, Great Eastern Mall bersama senior-senior MRSM Terendak iaitu kak Intansue, Kak Tengku Aidrina dan kak Shurqi. Terima kasih kepada kak Intansue kerana menaja program Jalan-Jalan Cari Pasal Makan kali ini….best sangatttt


Kak Aidrina dan kak Intansue tgh melayan ming kam, iaitu daun ape ntah makan dengan bahan-bahan seperti udang kering, kacang dan mcm2 pastu tuang sos mcm sos yong tau foo


Ni hah rupa daunnya. apa lah namanya, lupa dahh


Nampak je mcm banyak, once dah mula menggulung…satu-satu diambil…


Kak Aidrina lah yg mengajar kami camne nak makan mende ni. Nak kene gulung, bubuh inti, lipat. Rasa dah mcm makan sireh pulak. Nasib baik takyah menggobok….huhuhu..


Camni le rupanya bila dah siap diisi dengan inti. Mula-mula cuak gak nak makan tapi once dah mula, sedap jugak wehhh….


Not bad…not bad….sodap juga nihhh


Lepas layan ming kam, tomyam pun sampai….


Panas berasap pedas dan lazat….wow!!


Lauk butter prawn..


Lauk ayam dimasak dengan cashew nuts


Disudahi dengan air jus buah-buahan pulak….perghhh..

Terima kasih daun keladi, lain kali…belanja lagi. hehehehe….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *