On the way balik dari Instun, singgah di kedai kopi Yik Mun yang famous dengan pau nye. Siap jadi landmark dalam peta Instun. So alang2 tersesat dan ternampak…singgahlah. Beso signboardnya, nampak di simpang empat dlm pekan Tg Malim. Ni kedainya. Ada open air dan ada yg bilik air cond. Macam-macam ada Order pau kaya satu. […]

Read More →

Leganya dapat kembali semula ke KL setelah 5 hari setengah berkampung di INSTUN. INSTUN ni ialah Institut Tanah dan Ukur Negara merupakan satu kawasan di Behrang Ulu (Tg Malim) seluas 80 ekar (masih ada 120 ekar lagi yg blum dibangunkan). Dari exit Tg Malim di highway Utara-Selatan, jauh juga nak drive ke Instun ni. Dari […]

Read More →

Hari kedua berada di Instun (Institut Tanah Urus Negara) untuk mengendalikan kursus Microsoft Access Lanjutan. Lokasinya jauh ke dalam, takde ke mana le kali ni. Takde nak jalan-jalan. Facilities kat sini superb. Lab dia perghh…power giler. Malah, dalam setiap asrama di setiap level ada Wi-fi (nasib baik, kalu dak mati kering le dok sini. Tv […]

Read More →

Hari semalam lepas abis ngajar di Pandan Mewah, terus melencong ke Ampang. Bestnya kawasan Pandan Mewah ni sebab ada exit ke Ampang yg dekat sangat. Dan ia sangat dekat dengan Carrefour Ampang. Since ia buka, Sherrina tak pernah pegi. So, singgah le. Besides perut minta diisi sebab tak sempat sarapan pagi. Parking lengang. Yelah, hari […]

Read More →

Dah jadi macam acara mingguan pulak. Setiap Isnin, tangan dah gatal je nak pegang reket badminton. Perghh, leh jadi ketagihan. Maklumlah, selama ni nak main takde geng. Skarang dah join kelab badminton Ansara Terendak, seronok sket. Kol 9 malam je, berkumpul kat KLRC Wangsa Maju. Amik 2 court, main gilir-gilir. Sempat le main 3-4 round. […]

Read More →

Smalam berkesempatan ke PWTC untuk berpusu-pusu bersama ribuan manusia lain yang mencari-cari pakej holiday yg murah dan menarik. Gamaknya org2 KL ni mmg sangat2 memerlukan holiday yek…maklumlah dok di KL ni stress sokmo. Tapi aku yg kurang stress ni pe ke hal lak nak pi holiday? Dah le bila outstation training pun dah ala-ala holiday. […]

Read More →

Entry Tertunggak (ET) kali ini ialah mengenai lawatan saya ke Kolej Sultan Abdul Hamid 2 minggu lalu. Ayah Sherrina, bekas pelajar kolej SAH telah dijemput menghadiri majlis sukan tahunan KSAH (Kolej Sultan Abdul Hamid) kerana telah terpilih untuk menerima anugerah Lestari kerana pencapaian sukan semasa belajar disana dlm tahun 60an. Me, my dad and my […]

Read More →

Selepas pilihanraya ke 12, tiada lagi kedengaran huhu haha yang gah seperti selalunya di tv dan radio. Biasa-biasa aje. Barangkali sebab BN menang pun idok le hebat sangat macam dulu-dulu. Kali ni kasi can lah Pak Lah urut dahi dan tak tido lagi sebab fenin memikirkan kenapa banyak sangat kalah kali ni. Dan yang lagi […]

Read More →

Hari inilah hari yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia. Masanya untuk menentukan hala tuju negara. Masanya untuk bangkit dari lena dan dari PM yang asik tido aje kejenye. Huhu….Sherrina keluar ngundi kol 11. Cuaca cukup cantik, sepoi-sepoi bahasa. Sherrina dan member park kete jauh sket sebab nak jalan2 tengok pondok parti. Mula-mula lagi dah nampak pondok […]

Read More →

Lepas selesai hal2 di maktab dan menjenguk chalet di pengkalan balak yang akan menjadi tempat kami menginap, kami pun bertolak balik ke KL. Kali ni yg tinggal cuma ahli Parlimen Gombak, Parlimen Shah Alam dan Hairil just ikut kami nak makan je sebab dia stay di Melaka coz ada keje. Setelah puas memerah pikiran nak […]

Read More →