Tinted Kereta di AirCool

Akhirnya berjaya juga mentinted kete yang dah sekian lama menderita dibawah terik mentari. Beli voucher Air Cool dari forumner Lowyat forum dengan harga RM50. Voucher tu bernilai RM150 yg bleh dapat free tinted seluruh kete small saloon car tapi kene top up RM100 untuk installation fee. Bawak kete Air Cool Setapak, top up RM300 (harga asal RM450 tapi dah tolak voucher RM150 tu yg dapat RM300) utk amik tint yang lebih baik (yg free tu tint kualiti paling rendah) dengan waranti 5 tahun. Siap bagitau kalau kene saman ngan JPJ, bawak saman tu dorang akan settlekan. Produk dorang mmg JPJ compliance (kata dorg lah)


Proses awal membuka semua sticker yang ada kat cermin kereta


Dinding pintu kete pun dikopaknya


Dah siap lepas 1 jam. Takleh bukak tingkap selama 2 hari (merasa le buka pintu time nak bayar tol mcm org yg pakai kete proton yg power window dah rosak) dan takleh guna heater selama 2 minggu.

Yayy…kete dah ada tinted buat pertama kali. Sejuk le sikit, idok le mcm dok dalam oven :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *