Hari sabtu yang busy bermula dengan menaiki LRT ke KLCC seawal pagi untuk menonton filem Enchanted bersama member yang dari mula beria2 nak tengok cerita ni. Itupun Sherrina gi jugak sebab review Faruq mcm best aje. Habis di KLCC, gi Restoran Kak Ieta di Wangsa Maju Seksyen 2. Restoran ni baru bukak. Saja nak usha […]

Read More →

Sherrina tengah mencari jalan macam mana nak print senarai files dalam folder atau directory yang ada. Misalnya, senarai MP3 yang ada dalam simpanan. Nak taip satu-satu, leceh. Nak print screen, kurang best. Maka, tanyalah Pakcik Google. Jumpa satu website iaitu Spadix Software. Spadix recommend satu software kecil bernama JD Directory Printer. Saiznya cuma 173kb. Kecik […]

Read More →

Petang tadi jalan-jalan di Carrefour Wangsa Maju. Rupanya Carrefour tengah renovate. Makin besar. Dasyat…dasyat…anyway, jalan-jalan kat tempat sayur cari gerai air yg slalu Sherrina minum tu (gerai juice dan mocha and etc…chocolate bubble drink dorg buat sedap). Tengah jalan-jalan, tiba-tiba ternampak gerai ni… Uikss..gerai Dorayaki? Adakah ini Dorayaki yang Doremon suka sangat makan tu??? Wahh..nampak […]

Read More →

Sakit gigi adalah perkara yang paling Sherrina takuti. Kali terakhir cabut gigi di klinik ialah ketika berumur 6 tahun. 4 injection di gusi iaitu 2 di gusi atas dan 2 di gusi bawah sampai kene pegang oleh 3 orang sebab meronta-ronta menahan sakit. 4 batang gigi cabut terus. Tu kat klinik di kem tentera. Dan […]

Read More →

Hari ni sepatutnya ada meeting tapi ditunda ke hari esok. So tatau nak buat apa, call member skolah, Mas dan ajak jalan-jalan cari pasal….I mean, cari makan. Park kete kat umah dia dan naik LRT ke Times Square. Malam sebelumnya Sherrina book 2 tiket citer Anak Halal (sebab citer omputeh semua dah fully book via […]

Read More →

I managed to find way to Putrajaya without much hassle (except on the way back, got lost somewhere but since this is KL/Selangor….pusing-pusing sure jumpa lah). Rehearsal which should start at 8.30am was delayed till 9 something. Luckily I woke up early and dropped by at MacD for good morning breakfast. To kill the time […]

Read More →

Menutup tirai 2007 dengan kem sains terakhir anjuran ActivemindKids. Ianya diadakan di Little Khalifah iaitu program kerjasama Activemind dan Little Khalifah. Tema kali ini ialah Kitchen Science. Seramai 15 kanak-kanak menghadiri kem kali ini yang dianjurkan selama sehari. Antara aktiviti yang dijalankan ialah Can Egg Float?, The Magic Raisin, Acid Or Base dan Sticky Game. […]

Read More →

“If you are looking for a website start up pack, so you can customized it yourself, this is the smart choice for you and also fit most, small & medium business, associations and also for an individuals.” ‘Website Startup Pack’ includes the following: Website Domain for 1 year International domain (.com, .net, .org,.info, .biz)Renewal: RM50 […]

Read More →