Jom Pi Penang2

Paginya kami check-out dalam jam 9.30 pagi. Sarapan di kedai mamak tidak jauh dari hotel. Terus ke Chowrasta nak memborong jeruk dan buah pala. Parking di belakang balai polis dengan bayaran 80 sejam.

Ronda-ronda keliling kawasan tu pastu naik kete terus ke jeti untuk naik feri balik ke Seberang Prai.


Kat sini pun wilayah Celcom?


Kawasan pelabuhan


Kete Bomba yg dok menyucuk kete kitorang masa di highway. Hampeh, dah le buat kes ngan anak yatim…kat jalanraya pun perangai cam cipan.

Kesimpulan jalan-jalan di Penang:

  • Banyak lagi tempat menarik yang bleh dikunjungi. Kene stay sana 2-3 hari lah
  • Tak sempat nak try makanan Penang spt Char Kuey Teow dan Pasembor sebab tak jumpa tempat yang menjualnya
  • Di Georgetown tak jumpa kedai melayu, mana pegi orang melayu?
  • Pemandu kete di Penang boleh masuk kategori crazy drivers lah kot. Kalau buat pertandingan lawan drivers di Medan, rasanya ada can Penang menang. Agaknya yg banyak crazy drivers di KL ni asal sana.
  • Orangnya ramah-ramah. Masa Sherrina pegang peta di petrol station, ada yang sapa bertanya nak ke mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *