Pada June 2006, Sherrina ada post satu artikel lucu berkenaan kenapa ayam melintas jalan? Klik SINI untuk membacanya. Hari ini, Sherrina check email dan ada satu email berkenaannya. Sherrina terfikir untuk Google mencari sejarah frasa ini dan hasilnya ialah frasa atau ayat ini telah wujud semenjak 1847 lagi! Kali pertama ia muncul dalam sebuah majalah […]

Read More →

Aku baru tau yg roti Arab ni sedap rasanya. Aritu jalan2 cari makan di AU1 kat depan asrama Felda, terjumpa satu area ala-ala kawasan gerai dan restoran. Jumpa satu kedai yg famous ngan Nasi Kandar dan ada disediakan roti Arab. Try lah order satu. Dia punya bau…..enak. Ni kuah daging campur ikan klau x silap. […]

Read More →

Wahhhh…..game baru sudah keluar untuk Nintendo DS, PSP, PS2, Wii dan konsol-konsol lain kecuali PC. Huhu…nasib baik ada DS. Anyway, kalau anda pernah main games Sims2, asasnya sama iaitu menyelesaikan masalah atau membina sesuatu atau mencapai sesuatu. Dalam siri Castaway, watak yang anda sendiri cipta terdampar disebuah pulau terpencil. Pada asasnya hanya diberikan sebuah pondok […]

Read More →

Habis main bola tampar pantai pastu kitorang naik bot pusing-pusing, check-out kol 12.30. Ingatkan leh mintak extend tapi ada peserta kursus lak nak masuk. Cehh…potong betul. Lepas settle hal kunci, bayar sewa court sampai masa untuk berpisah. Tak sah kalau tak amik gambar beramai-ramai. Hazlee, Nafi, Mad, Ikang, Payat dan Ap bersama goodie bag Max, […]

Read More →

Pagi jam 8.30 ramai dah turun bersarapan. Pehhh…on time. Aku ingatkan ramai turun kol 10…hehe. Sarapan sambil sembang dgn Ziera dan Nurul Irman dan Akim buat aksi manja. Shema, Aizima dan E-Syam Atan, Sting, Zahir dan Nafi menunggu time nak main beach volley Bergaya dulu baru turun gelanggang. Dani, Radzi (husb Shema), Nazham, Nafi, E-Syam […]

Read More →

Alhamdulillah, setahun merancang dan 3 bulan berjuang….akhirnya menjadi jugak program reunion yang mengumpulkan 65 ex-Terendakians PMR95 dan SPM97. Pada mulanya AJK yang seramai berbelas orang akhirnya cuma tinggal 3 orang iaitu aku, Shema dan Is. Tapi berjaya juga program ni berlangsung walaupun kudrat yang sikit. Aku dan memberku, Wana bertolak dari KL ke PD pada […]

Read More →

Paginya kami check-out dalam jam 9.30 pagi. Sarapan di kedai mamak tidak jauh dari hotel. Terus ke Chowrasta nak memborong jeruk dan buah pala. Parking di belakang balai polis dengan bayaran 80 sejam. Ronda-ronda keliling kawasan tu pastu naik kete terus ke jeti untuk naik feri balik ke Seberang Prai. Kat sini pun wilayah Celcom? […]

Read More →

Masa Matta Fair yang lepas, Sherrina beli kupon Hotel Grand Paradise di Penang dengan harga RM19.99 satu malam. Check-in hujung minggu kene surcharge RM50. Still cheaper dari harga biasa. Bertolak dari KL jam 4.30am bersama 2 orang kawan memandu kete Proton Satria. Jalan ok, clear sebab orang tak ramai lagi. Singgah rehat di hentian Rawang […]

Read More →