Since I had the Rapidshare Premium account, I’ve been downloading CSI season 7, 8 and now going backwards, Criminal Minds, lots of documentary from Discover and National Geographic and other interesting series which I hardly able to catch up on tv. Thanks to Premium account, Internet Download Manager and my 120Gb external hard disk, I […]

Read More →

Pagi tadi jiran sebelah, Cikgu Limah @ Aunty panggil. Katanya ada kucing mati di belakang rumah dia. Kitorang suspek ni mesti KiciPooh, kucing adik aku yg dah 3 har x dtg makan di umah. Bila aku describe kat Cikgu Limah, betul le. Aku panggil adik aku suh gali lubang nak tanam. Adik aku menggali lubang […]

Read More →

Sherrina sentiasa percaya kepada second chance dan forgiveness. Apatah lagi jika ianya adalah satu entiti perniagaan yang baru bertapak di kawasan yang sudah berkembang pesat. Sherrina suka memberi peluang untuk melihat samada mereka akan berubah atau tidak. Semasa bulan puasa, Sherrina ada pergi bebuka di restoran yang baru dibuka di Wangsa Maju Seksyen 5 (KLSC) […]

Read More →

Smalam kitorang sekeluarga bersilat di dapur sebab memasak makanan untuk open house untuk saudara-mara sebelah mak Sherrina. Satu-satunya open house yang kitorang organize tahun ni sebab masa terhad. Dah seminggu asik pulun ketupat, lemang….jemu jugak. Buat nasi putih ngan lauk-pauk kali ni….lepas makan, takde apa nak buat….layan anak buah sambil shoot gambar mereka. Zarfan….dulu pemalu. […]

Read More →

Aritu gi cuci gambar family di kedai gambar di Taman Melawati. Saiz 8’x11′ kene RM20 sekeping. Nak cuci kat 10 keping. Test satu dulu. Kualiti so-so. Pastu smalam bawak adik Sherrina gi cuci gambo utk lesen memandu. Try kedai Foto Bayu di Taman Permata. Bila tanya gambo saiz tu, cuma RM10 aje…..separuh dari harga kedai […]

Read More →

Smalam hari yang membosankan. Tatau apa nak buat, jadi naik monorel ke Times Square untuk menebus dendam sebulan tak makan kat Marrybrown. Kemudian jalan kaki ke Plaza Low Yat untuk membeli sebuah scanner. Dah 4 tahun Sherrina tunggu harga scanner turun. Ingatkan boleh le turun banyak macam thumbdrive. Tapi oklah, kalau dulu rega above RM200, […]

Read More →

Bagi orang yang dah biasa beraya di kampung, pasti susah nak adapt dengan beraya di bandar lagi-lagi Kuala Lumpur. Bagi Sherrina dan keluarga yang dah memang berkampung di bandar, lali dan biasa dengan suasana beraya di bandar. Kira ok lah sekarang ni meriah sikit, ramai gak yang beraya di KL. Compare dengan 10 tahun lalu, […]

Read More →

Tinggal beberapa hari aje lagi dah nak raya. Ramai orang masih berpusu-pusu ke shopping mall membeli persiapan terakhir. Bengkel-bengkel kete bukak sampai malam sebab banyak kete perlu di servis. Seronok tengok orang kelam-kabut buat persiapan sebelum balik ke kampung. Bagi Sherrina yang beraya di KL, relaks dan lepak ajelah. Persiapan tahun ni lebih simple dari […]

Read More →