Alhamdulillah, rezeki hari ni. Opis member berbuka puasa di Dewan Perdana yang terletak di Jalan Maktab. Last minute ada yang tarik diri. Jadi untuk mencukupkan korum, boleh bawa kawan luar. Jadi member Sherrina ni ajak le Sherrina join. Ni kali pertama berbuka buffet dalam bulan puasa ni (selain buffet di rumah). Untuk memandu ke Dewan […]

Read More →

Antara sebab mengapa Sherrina memilih NDSL sebagai handheld pilihan kerana adanya Super Mario. Bagi baby boomers zaman 80an tentu penah main game ni di video game, komputer dan sebagainya. Super Mario adalah antara game yang sangat popular pada suatu waktu dulu. Terdapat dua watak yang menjadi pilihan iaitu Mario dan Luigi. Mereka ni adalah watak […]

Read More →

Sherrina jarang suka dengan iklan-iklan yang ada di tv. Kebanyakkannya membosankan dan memualkan. Tetapi di 8TV ada satu iklan ni (Coco Chanel) yang cukup menarik hati. Dari alunan muzik, gerak langkah pelakon (Keira Knightley) serta style rambutnya yang ala-ala zaman dolu tu memang menarik dan menghiburkan. Mcm ni lah baru syok tonton iklan di tv….

Read More →

Puasa memang kene banyak bersabar…. Orang potong queue sesuka hati mak bapak dia….potong queue ikut stesen minyak lak tu….himpit dekat-dekat jangan kasi dia masuk….yearghh!!! Kucing lain makan nasi yang kita sediakan untuk kucing kita….arghhhh!!! Temperature kete tiba-tiba meningkat sampai terpaksa berenti tepi jalan, sejukkan enjin dan masukkan air yang akhirnya tumpah juga ke jalan. Water […]

Read More →

Hari ni baru kali pertama melawat pasar ramadhan. As usual seperti tahun-tahun lepas, Sherrina akan cuba limitkan berbelanja di Pasar Ramadhan ni. Tapi setiap tahun mesti sekali membeli ikan pari bakar dituang cili yang famous di Pasar Ramadhan Taman Melawati. Petang tadi sampai di Taman Melawati dalam kol 6 petang. Sesak dan ramai orang, mcm […]

Read More →

Dah habis tempoh percutian. Sepatutnya kami kene check out jam 12pm tapi minta extend ke 4pm sebab my training yang sepatutnya diadakan pada keesokan harinya sudah ditunda ke minggu depan. Takyah rushing balik KL. Pagi ni tak swimming lagi dah. Simpan tenaga untuk drive balik KL nanti. Lepak di jeti aje habiskan memory yg ada […]

Read More →

Kejap je dah hari keempat. Sehari lagi dah nak balik. Cuaca panas terik. Semalam dah pulun mandi sakan-sakan. Hari ni cuma lepak aje di sebelah pagi dan petang baru turun ke pantai. Selepas sarapan, lepak di jeti mengambil gambar sepuas-puasnya. Kemudian habiskan baki-baki roti yang ada untuk diberi kepada ikan. Duduk lepak di jeti sambil […]

Read More →

Hari ketiga di pantai timur dan hari kedua di Pulau Perhentian. Cuaca panas dan berangin. Memang sesuai untuk aktiviti berenang. Bangun seawal pagi, sarapan pagi dengan roti dan jem. Kami turun ke pantai membawa peralatan snorkeling. Fuhh, dah ramai yang turun ke pantai. Setelah puas snorkeling, hampir tengahari baru kami naik ke bilik untuk mandi. […]

Read More →