Training in Melaka – Day 3

Cepat masa berlalu. Hari ni sempoi macam biasa. Students pun dah get used to the software dan environment. Masing-masing dah mesra walaupun baru jumpa.

Di Hotel Naza ni ada disewakan ruang pejabat dimana aku tak pasti bisnes apa yg mereka bikin tapi selama 2 hari tingkat 2 penuh sesak dengan puluhan mungkin mencecah ratusan manusia mostly melayu. Aku dengar dari student yg rajin bertanya pada mereka, kata mereka ini pelabur skim prepaid yg mana modal 10K pulangan 4K dalam masa 3 bulan. Ada yg membawa cheque 5K, ada juga yg ceritanya sampai mencecah 90K. Ada sorang budak pompuan tu dok lepak kat lobby kira duit RM50 berpuluh keping depan aku. Khabarnya bisnes cuma famous di Melaka. Maybe Sebol, orang Melaka leh clarify on this matter.

Malamnya kami berjaya organize BBQ dinner and karaoke session. BBQ so-so…kureng sebenarnya. Karaoke was great, mula-mula malu….dah lama-lama….macam konsert lah pulak. Sporting and happening…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *