Yippeeee!!! After such a long wait….let me see, since I was 10 years old…now I have fulfill one of my dream. To have my very own video game or specifically is a handheld game. I’ve been doing a lot of reading, thinking and yes..calculating. It’s PSP or NDSL. Arghhh….I could not tell which one I […]

Read More →

Dah habis kursus. Selepas sesi ujian dan wrap-up di sebelah pagi, majlis penutup dijalankan. Sijil dan gambar diberikan kepada peserta. Trainer pula mendapat hadiah daripada peserta. Sherrina dapat kain pasang, boleh le guna untuk raya. Haha…. Lepas pack-pack barang, kami bertolak balik ke KL. Tak larat lah….sesat lagi. Tatau le nape malang sungguh nasib kami […]

Read More →

Cepat masa berlalu. Hari ni sempoi macam biasa. Students pun dah get used to the software dan environment. Masing-masing dah mesra walaupun baru jumpa. Di Hotel Naza ni ada disewakan ruang pejabat dimana aku tak pasti bisnes apa yg mereka bikin tapi selama 2 hari tingkat 2 penuh sesak dengan puluhan mungkin mencecah ratusan manusia […]

Read More →

Kelas bermula dengan baik. Peserta kesemuanya dari zon selatan iaitu Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Di waktu malamnya kami bercadang nak ke Dataran Pahlawan. Tapi as usual lah kan, sesat lagi menyesatkan. End up ke Pantai Klebang, tu pun sebab aku familiar ngan tempat ni masa di MRSM dulu…. Melaka…..melaka….

Read More →

Destinasi terakhir sebelum berehat selama sebulan sepanjang bulan Ramadhan iaitu Melaka. Pada mulanya kami dimaklumkan yang kursus akan dijalankan di JB tapi di saat-saat akhir ia ditukar ke Hotel Naza di Melaka. Oklah tu, dah 10 tahun tak jejak kaki ke Melaka…. Bertolak dari KL jam 2 petang, setelah sesat di Pandan Indah dan Bandar […]

Read More →

Berikut adalah perbezaan antara filem/drama MELAYU, CINA dan INDIA. Drama/Filem Melayu 1. 80% jalan cerita berkisar tentang:a. Cinta.b. Cinta 3 segi.c. Cinta 4 segi.d. Anak-anak rebut harta pusaka.e. Kalau keluarga kaya, anak2 rebut sapa nak gantikan Tan Sri (ayah) jadi Pengerusi, CEO atau Presiden syarikat. 2. Walau pun cerita pasal awek kilang, rumah awek kilang […]

Read More →

Ada seekor kucing yang tough dan comel di kawasan rumah Sherrina. Badannya warna hitam dan kakinya putih. Adik Sherrina panggil kucing tu ‘Kucing pakai stokin’, ayah Sherrina panggil kucing tu ‘kucing hitam putih’ dan Sherrina panggil kucing tu ‘Kucing berlagak nak mampus!’ Kucing tu memang berlagak habis. Mentang-mentang area ni dia ‘pegang’, sombong betul. Kucing […]

Read More →

Asik baca buku berat-berat aje, sesekali nak gak layan bacaan yang ringan. Apabila membuat pembelian buku Harry Potter tempoh hari, Sherrina mendapat baucer buku untuk diskaun 20% di Borders. Satu baucer layak untuk membeli dua buku pada harga diskaun. Sebenarnya ada beberapa buku yang Sherrina nak beli tapi terpaksa hadkan kepada dua buah. Sherrina pilih […]

Read More →

Sabtu lepas Sherrina keluar dari rumah seawal pagi sebab kene hantar adik yang menduduki exam PTD di Hotel Citrus. Kemudian, amik member yang akan berkursus di Terengganu selama 2 minggu dan kami pergi bersarapan di Restoran Kg Pandan di Jalan Yap Kwan Seng. Tatau nak gi sarapan di mana, nak cari tempat yang berdekatan city […]

Read More →