Penat training tak sudah lagi, kami telah sibuk membuat persiapan untuk kem. Kalau difikirkan penat, memang tak menjadi. Tapi bila difikirkan keseronokkan dan kepuasan hati, penat pun hilang. Kami dijemput oleh The Little Khalifah Shop untuk menganjurkan bengkel Sains bertajuk ‘Earth Energy’ di premis mereka di Taman Permata. Pendaftaran bermula seawal jam 9.30 pagi. Tetapi […]

Read More →

Setelah berjalan dari utara membawa ke selatan, dari timur hingga ke barat..kali ini sesi training dilakukan di KL pula, khas untuk kakitangan MOE yang bertugas di zon KL dan Selangor (termasuk beberapa org dari Pulau Pinang). Kursus bertempat di Hotel Puteri Park, Jalan Raja Laut. Jenuh juga nak cari lokasi hotel ni sebab tak penah […]

Read More →

Faisal Tehrani, antara penulis muda yang berbakat besar dan telah menghasilkan beberapa karya yang mendapat sambutan ramai dan popular seperti Tunggu Teduh Dulu, 1511 dan banyak lagi. Sebelum ini Sherrina pernah menulis review mengenai karya beliau iaitu Kekasih Sam Po Bo. Kali ni Sherrina memilih karya terbaru beliau bertajuk Ikan Fugu, Lukisan dan Jimson dari […]

Read More →

Finally….the book is mine. The last installation of Harry Potter (sob…sob…). I picked the children version so that it matched all my previous collections. This is the paperbag which I find bit smaller to fit in the bulky book Lepas amik buku di Borders, aku rush ke Suruhanjaya Sekuriti untuk menghadiri seminar percuma mengenai pelaburan […]

Read More →

Here I am lining up in Borders waiting to get my copy of the last installation of Harry Potter. There are about 100 people, mostly adults. There is also free drink by Starbucks. I wish the counter work faster. A so-called loving couple in front of me makes me feel like wanna puke now. I […]

Read More →

Ahad lepas bersamaan 15 Julai 2007 aku sempat menghadiri bengkel Cashflow yang dikendalikan oleh Bicarajutawan.com sebuah portal yang membincangkan hal dunia kewangan dan perniagaan, bukan cerita hal skim cepat kayap mahupun kayap seperti yang diberitakan oleh Utusan Meloya tu. Aku bertolak ke Bangi pada jam 8pagi. Serius aku tatau jalan nak ke Bangi, aku try […]

Read More →

Huhu..14 Julai yg lalu adalah birthday aku yang ke … takde apa yg best pun, mcm hari-hari yang lain cuma aku celebrate ngan member tengok cerita Harry Potter and the Order of Phoenix di MBO Ampang. Seawal pagi kitorang ke sana, tetap kene beratur punyalah panjang. Aku mula cuak gak, sure seat tak best. Tapi […]

Read More →

Petang tadi hujan renyai-renyai. Awan gelap aje. Berat. Nampak macam nak lebat. Lepas makan di Restoran Damai, aku and member berlari dalam rintikan hujan menuju ke kereta. Aku drive menuju ke Jalan Genting Klang. Didepan dah nampak kerlipan lampu merah disana sini. Jem. Lari masuk ke jalan Wangsa Maju menuju ke Jelatek. Ketika mendaki bukit […]

Read More →

Kejap je dah hari terakhir. Setelah sesi kesimpulan dan ujian diberikan kepada peserta, majlis penutup dijalankan. Penyampaian sijil dilakukan oleh para trainer dan kami pula dihadiahkan cenderahati tanda kenangan. Segala pengalaman manis bertandang di Rompin, Pahang ini akan tersemat di ingatan. Kami meninggalkan resort pada jam 1 petang dan menaiki bas Transnasional menuju ke Kuala […]

Read More →