Selama setahun aku mencari kekuatan untuk menolak diri masuk ke gym tapi tak terjumpa sampai le lately ni mak aku dok berleter suh pi exercise. Adoi, mana le aku ada masa nak pi Titiwangsa untuk jogging dan sebagainya. Nak pi swimming kat Selayang pun seminggu sekali payah. Kalau masa outstation dapat hotel ada pool, baru […]

Read More →

Sebuah Kajian di Pusat Membelibelah Ini adalah wa punya pemerhatian terhadap perlakuan social yg seling boleh dilihati di pusat2 membeli belah di tanah ayer.. Awek cun + balak hensemIni couple rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Olang lain pun sinang melihat meleka. Awek cun + balak tak hensemKebanyakan awek yg cun mesti mendapat […]

Read More →

Hari ni relax sikit. Kelas tuisyen cuma sebelah pagi aje, malam takde. Habis kelas, pi pekena nasi ayam di gerai AU5D depan Restoran Syed. Sepinggan nasi ayam dan segelas teh ais cuma RM4. Sedap pun sedap. Singgah di Shifa’ untuk hantar some stuff dan insya’ Allah akan secara official berundur dari menjadi sukarelawan disana kerana […]

Read More →

Sabtu dan Ahad lepas, 10 keluarga berkumpul di Banglo UDA di Port Dickson untuk acara reunion dan family day bagi pekerja dan bekas pekerja UDA yang pernah berkhidmat di Marketing Department. Program berlangsung selama dua hari. Pantai Blue Lagoon yang kotor, agaknya sebab hujan lebat. Di Banglo inilah kami bercuti di PD setiap tahun. Jarang […]

Read More →

Ohhhh….don’t you just love this gadget. Erkk….must get a good screen protector since you can do lots of thing by just flick and pinch (dilarang melakukannya ketika sedang makan!) According to Majalah PC, this baby will cost at about RM 1800….eh, ye ke? Bukan gadget macam ni rega 2-3 ribu ka? Fuh, kalaulah dapat sambar […]

Read More →

Besides KFC and MacD, I always find that the chicken meals from Shakeys is not bad at all. It has somewhat different ingredient and not as hot and dry as the MacD’s Spicy Chicken or as plain as the original KFC Today during lunch I discovered that Shakey’s has already offering several lunch and dinner […]

Read More →

Sherrina sebenarnya terjebak menonton cerita Fantastic Four masa menyelongkar VCD kat kedai sewa EzyVideo di Taman Melawati. Tatau nak tengok cerita apa, ternampak VCD filem ini dan pinjam. Tak sangka seronok juga. Ala-ala X-Men cuma yang ini banyak adegan yang lawak diselitkan bersama disamping aksi. Tahun ini sequel terbaru Fantastic Four iaitu Fantastic Four and […]

Read More →

Pejam celik pejam celik, dah hari terakhir. Hari ini agak relax kerana peserta diberi ujian dalam kumpulan dan kami hanya memantau. Setelah selesai, rasanya dapat lah mencapai objektif kursus tersebut. Rata-rata peserta juga gembira dan berpuas hati kerana mereka dapat belajar banyak perkara yang selama ini mereka tak tahu. View dari dalam kelas. Kelas si […]

Read More →

Hari ni cuaca agak sejuk sebab mendung dan nak hujan. Sarapan sangat enak. One thing yg best mengenai resort ini ialah walaupun kemudahan tak seberapa compare dengan hotel 3 bintang yang lain tetapi mereka bersungguh-sungguh menunjukkan komitmen dengan cara masakan yang enak, cepat bertindak bila diminta membantu dan sebagainya. Ia sangat mengagumkan Sherrina kerana perkara […]

Read More →