Awsome! That’s the best word to describe the 10 years reunion of Convent Bukit Nanas girls. That will be 12 years for me coz I left CBN after form 3. Thanks to Nik Yazmin and Azie who had done great job in organizing everything from providing place, food and etc. The reunion party was held […]

Read More →

Yippeee!!!!!!!! ActivemindKids kini kembali lagi dengan siri kem Sains dan English bagi cuti sekolah akan datang. Kem yang menjanjikan keriangan dan pelbagai pengetahuan menarik ini akan membawa tema “Transport Engineer“. Pelajar akan didedahkan kepada pelbagai aktiviti seperti: * Amazing Race game* Spelling Bee* Role Play* Air Flight* Design your own moving car* Vehicle testing dan […]

Read More →

Sherrina baru balik dari kelas tuisyen. As usual lepas mandi, online dan check YM. Sekali baca Status pada nick Slyde26, sherrina tak endahkan. Tetapi bagai ada sesuatu pada msg tu yg memanggil Sherrina untuk klik pada link tersebut yang membawa kepada keratan akhbar online Metro. Bila membaca sekali imbas, hanya berita lemas biasa. Tetapi bagai […]

Read More →

Harap masih tak terlewat untuk mengucapkan Selamat Hari Guru pada semua guru-guru di seluruh negara. Walaupun Sherrina bukan guru yang mengajar di sekolah tetapi dapat juga ucapan selamat daripada peserta-peserta kursus dan kawan-kawan. Dan juga dapat bunga. Terharu rasanya…hihihi….errr…apa tema Hari Guru tahun ni?

Read More →

Pejam celik pejam celik dah masuk hari keempat, hari terakhir. Hari ni cuma bagi peserta ujian untuk melihat kecekapan dan pemahaman mereka. Alhamdulillah, 80% memang dah boleh buat dan selebihnya cuma perlukan lebih banyak latihan untuk pemahaman. Majlis penutup dijalankan di dewan besar. Setelah ucapan oleh wakil kementerian, wakil peserta dan wakil tenaga pengajar…..sesi penyampaian […]

Read More →

Masuk hari ketiga. Hari yang agak sengsara. Bilik seminar asik blackout di sebelah petang. Mujur sebelah pagi tiada masalah sangat kerana sebelah pagi tu kami cover topik yang penting iaitu Relationship, Query dan Import/Export. Disebelah petang topik Report yang agak sama dengan Form. Masing-masing pun dah naik hangin dengan management hotel kerana masalah bekalan elektrik […]

Read More →

Pagi yang damai. Mujur dah gosok baju petang semalam. Malam pertama as usual payah nak lena. Apatah lagi tv disini tiada siaran Bloomberg ataupun CNN yang slalunya mendodoi Sherrina sehingga ke pagi. Terpaksa layan ESPN dan biarkan ia melalak sehingga pagi. Sarapan pagi. Kenapalah takde cereal macam di Kuching dan KK? Makan bubur nasi dan […]

Read More →

Training di JB melengkapkan pusingan kami mengelilingi Malaysia. Tidak melawat ke semua negeri tetapi kami menjejakkan kaki ke semua zon. Kali ini Zon Selatan menerima kunjungan kami. Tugasan kali ini ialah memberikan training bagi subjek database menggunakan Microsoft Access kepada kakitangan sekolah dari kawasan Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Sherrina, Is dan Faizal bertolak menaiki […]

Read More →

Things had been hectic lately. Even all plans has been laid carefully, some fail to execute as it should be. Doesn’t matter. It’s okay to fail but not okay to give up. Will be back with new formula and ideas for the Shifa’ kids. I’m off to JB for 3 days Microsoft Access training. I […]

Read More →

Semasa Sherrina kecil, permainan video baru melanda Malaysia. Masa tu budak-budak berbicara tentang Micro Genius, Nintendo, Super Mario, Super Contra dan sebagainya. Sebenarnya ramai yang sekadar boleh berbicara aje sebab hanya yang kaya aje betul2 mampu nak beli konsol tersebut yang pada ketika itu merupakan aras penunjuk kemewahan bagi kami kanak-kanak di bangku sekolah rendah. […]

Read More →