Yahoo…setelah tertunda beberapa kali, kali ni ianya akan berlangsung. Reunion CBN bagi batch SPM 97 (ya I know aku tak amik SPM di CBN tapi aku tak kira aku nak pegi jugak!!!) Details are as below:Date : 26.05.2007Time : 3.30 pm to 6.00 pmVenue : Hall, SM Convent Bukit NanasCost : RM30 (RM35 on the […]

Read More →

Tamat sudah hari kursus. Sebelum tamat, peserta diberikan tugasan terakhir untuk menguji kefahaman mereka. Alhamdulillah semua dapat melakukannya dengan baik. Terima kasih juga kepada 4 sekawan yang sudi menghadiahkan replika kapal sebagai cenderamata. Kali ni kursus tamat agak cepat kerana masing-masing nak bergegas mengejar bas pulang ke destinasi masing-masing. Kami bertolak ke Lumut pada jam […]

Read More →

Sekejap aje dah masuk hari ketiga. Hari terakhir kelas sebelum sesi kerja kumpulan pada keesokan harinya. Hari ni student didedahkan kepada Microsoft PowerPoint, subjek yang paling menyeronokkan. Mereka juga diberi tugasan berkumpulan dan perlu present pada sebelah malamnya. Tengahari Jumaat break agak panjang maka ambil kesempatan menaiki teksi ke kilang memproses makanan berasaskan haiwan laut […]

Read More →

Kelas bermula pada jam 8.30 pagi dan berjalan lancar. Sepanjang kursus, peserta akan mempelajari 3 subjek iaitu Microsoft Word, Microsoft Excel dan Microsoft PowerPoint secara asas. Peserta kursus sepanjang waktu kursus Iskandar in action. Habis sesi training pada sebelah petang, kami tukar pakaian dan turun ke pantai Bogak. Suasana tak meriah sebab tak ramai orang. […]

Read More →

Cuaca agak panas. Kali ni outstation tak naik bas atau kapal terbang sebaliknya sherrina dan Kak Fidah bertuah sebab kawannya Kak Sharifah nak ikut kami ke Pangkor. So kitorang naik kete dia. Bertolak dari KL dalam jam 11am, perjalanan lancar kerana kami bertolak pada hari Rabu, yakni hari bekerja. Traffic jam memang takde lah. Cuma […]

Read More →

Did I mentioned that I have completed all subjects to enable me to graduate from Unitar? Yes, I did. The last one was a book project for curriculum subject, Penulisan Popular. The title is ‘Buat Duit Dengan Perkhidmatan Tuisyen’. I have submitted a 50 pages book and yippeee….that concludes my battle in Unitar. Graduation, insya’ […]

Read More →

This blog will get 4 days of rest coz I’m going to Pulau Pangkor tomorrow. Another training session. Thinking of bringing along the kite but not sure if there’s time to play….it’s work and play at the same time. Have a nice day, blog readers…:)

Read More →

Ahad yang mandom. Cuaca panas. Decide nak pegi Sunway Pyramid sebab dah setahun kut tak ke sana. Nak usha PSP sebab ntah tiba2 rasa gila nak main handheld. Boring lah asik main game kat laptop dan handphone. Perlukan handheld utk mengisi masa lapang ketika outstation. Perghh…dah lama giler tak pi Sunway Pyramid. Bukan sahaj sudah […]

Read More →

Sabtu. Nothing much to do. Gi tempat client sebab ada masalah PC. Siapkan dalam masa satu jam. Lepas tu gi Times Square ngan member kunun nak tengok wayang. Tapi takde citer yang best. Makan di restoran kegemaran iaitu Marrybrown dan lepak di Titiwangsa sambil bersembang. Kol 6 bertolak ke Bangi untuk hadiri majlis meraikan penubuhan […]

Read More →

Antara perkara yang aku selalu lupa nak buat selain renew lesen kereta ialah hantar kereta untuk servis. Biasanya kereta kene servis setiap 5000km tapi tak penah lagi aku ikut petua yang diberi. Sure exceed sampai 6000 dan sekarang mentang-mentang dah guna Shell Semi Synthetic (pakcik sherrina yg ajar pakai minyak ni leh tahan servis sampai […]

Read More →