Buka Puasa Di Restoran Rebung

Smalam gi berbuka puasa di Restoran Rebung, Bangsar. As usual every year me and my CBN geng mesti akan get together for a buffet buka puasa. Last year gi Kelana Seafood this year gi Bangsar. This year best sebab takde boys yg ikut….all girls only.

Jerebu…sakit hidung dan tekak


Pintu masuk Restoran Rebung


Chef Ismail dan Sheikh Muzaffar, si astronout tu

It was RM45 per person. Makanan masakan melayu. Lauk pauk. Ada rojak, mee kari, laksa, bubur lambuk, kuih-muih, ikan bakar, popia basah dan several more. Tapi aku rasa tak berbaloi aje bayar RM45 dengan pilihan makanan yang biasa2 dan tempat yg sempit.

Lauk-pauk disediakan disini


Buka puasa dengan buah kurma

Info restoran ini

Luckily kitorang dpt meja yg luas dan selesa serta tak crowded. Kesian tgk org lain meja bulat kecik duduk 3 orang. I think RM45 tu better cari hotel atau restoran lain (I heard Sakura Tmn Melawati buffet RM35 siap ada western food lagi). I saw the chef yg popular tu. He was nice, busy greeting his customers.


Perghh…sedap tu layan sirap ais bila berbuka


Ni lauk-pauk yang aku makan masa berbuka. Nasib baik ada tempe ngan kacang, my favourite tuuuu….

Anyway it was an enjoyable night. Sembang mcm2 hal…..kitorang akan berkumpul semula di petang hari raya pertama. Maklumlah semua berkampung di KL, bleh berjumpa di hari raya 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *