Fight Till The Last Drop Of Blood

tengahari ni masa sherrina tgh mengajar math ngan student form 2 datang satu parent. Bincang ngan another cikgu pasal anak dia yg tak lancar membaca dan malas. Mak dia dah give up dan nak berentikan dia sebab dia rasa waster her money. Malah budak tu yg darjah 4 tu ditangkap di pasaraya kerana mencuri bersama geng2 dia dan dibawa ke balai polis. diikat jamin oleh mak budak lain.

aku sedih masa mengajar tu sambil curi2 dengar. sebab dia maki budak tu depan2 org lain dan dia rendah2kan budak tu. dan aku lagi sedih sebab dia loose hope ngan budak tu. aku tau budak tu nakal tapi dia masih boleh diubah, masih boleh diajar. tapi apakan daya, mak dia decide budak tu mengabihkan duit dia aje dan dia nak berentikan budak tu. aku doakan budak tu tak tersasar jauh dan dapat dibantu oleh orang2 lain pula. aku sedih pula kerana cikgu2 dia tak hulurkan tangan bantu dia pun atau maybe dah cuba tapi give up….we should never loose hope..we should never give up…..gua sedih beb..gua sedih…..

If you lose hope, somehow you lose the vitality that keeps life moving, you lose that courage to be, that quality that helps you go on in spite of it all. And so today I still have a dream.

The Trumpet of Conscience

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *