Apabila bercakap mengenai insurans, kebanyakkan orang Melayu disekeliling aku kelihatan gementar. Heran. Perlindungan pun takut. Mungkin sebab banyak kes penipuan insurans yang diceritakan di akhbar menyebabkan masing-masing lebih rela menggadai tanah pusaka dan mengorek simpanan hari tua apabila membiayai bil hospital daripada mengambil insurans. Agak hairan apabila aunty jual soyabean tepi jalan mempunyai insurans tetapi […]

Read More →

Acara wajib setiap kali raya, malam raya mesti berkumpul di umah makcik aku di Setapak. Best dapat kumpulkan semua dibawah satu bumbung. Bukan nak makan sangat pun tapi dapat sama2 berkumpul dan bersembang. Masa ni lah baru tahu yg sipolan dah masuk skolah menengah, sipolin dah abis blaja…cuma satu family aje tercicir sebab balik umah […]

Read More →

Assalammualaikum, pekabo? Burbbb…tu dia…bau lemang, bau ketupat, bau kuah kacang. Sakan noo…sampai boroi perut dibuatnya melantak sakan. Bagi yang beraya di kampung maybe raya seminggu ni jalan sakan lah. Aku yg beraya di KL ni seminggu raya ni berehat dulu. Cuma pi beraya umah sedara terdekat. Pastu tunggu semua balik ke KL semula baru leh […]

Read More →

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pengunjung blog From A Different Point Of View…semoga berbahagia di hari raya. Maaf zahir dan batin 🙂

Read More →

Kebanyakkan orang seminggu sebelum raya sibuk membeli-belah persiapan terakhir. Suri rumah pulak sibuk mengemas rumah. Aku pula sibuk mengejar kerja2 yg perlu disiapkan sebelum raya dan ketika raya (aiyoo..raya pun kene buat keje? kene beb…cuti panjang rugi duduk saja2). Aku sedang berkampung di sebuah sekolah di Kepong untuk program Kem ICT bagi lepasan PMR. Penat […]

Read More →

Salah satu perkara yang dari dulu aku cukup susah nak buat secara konsisten ialah catch up dengan perkara semasa pada waktu yg mana ketika itu semua org mengetahui atau menggilai mende itu. Contohnya, masa awal tahun 90an semua budak2 baya aku (average 10-12 years old) kenal setiap artis slow rock mcm Search, Wings, Olan, Damasutra […]

Read More →

Majlis Berbuka Puasa akan diadakan bagi mengumpulkan semula sahabathandai yg sama2 blaja di UTMKL 1998-2001. Berikut adalah maklumatprogram: Hari: AhadTarikh: 15 Oktober 2006Masa: 6.00 pmLokasi: Restoran Aneka Warisan Sup Adabi, MRR2 Tmn MelatiDateline: Pendaftaran dibuka sehingga Sabtu 11.55pmBagi yang hadir, harap dapat isi maklumat anda. Nyatakan berapa ygakan hadir (suami/isteri/ anak) dan tulis skali no […]

Read More →

Antara banyak2 bab sejarah didunia antara yang menarik minat aku ialah sejarah Titanic. Semenjak aku tgk citer Titanic dan terkesima dengan sejarahnya, aku mula mencari bahan2 bacaan berkenaan Titanic. Smalam pergi kedai sewa VCD dan terjumpa VCD Titanica….ianya dokumentari mengenai ekspedisi mencari semula bangkai kapak Titanic. Here’s some screenshots from the documentary…

Read More →

Smalam gi berbuka puasa di Restoran Rebung, Bangsar. As usual every year me and my CBN geng mesti akan get together for a buffet buka puasa. Last year gi Kelana Seafood this year gi Bangsar. This year best sebab takde boys yg ikut….all girls only. Jerebu…sakit hidung dan tekak Pintu masuk Restoran Rebung Chef Ismail […]

Read More →