An article that I arrived in my Yahoo inbox today….please read 🙂 Assalamu’alaikum, Ada seorang pemuda Arab yang baru saja menyelesaikan bangku kuliahnya di Amerika. Pemuda ini adalah salah seorang yang diberi nikmat oleh Allah berupa pendidikan agama Islam bahkan dia mampu mendalaminya. Selain belajar, dia juga seorang juru dakwah Islam. Ketika berada di Amerika, […]

Read More →

Saya nak kongsi pengalaman saya menjadi penjamin kepada kawan yang membeli produk Singer secara ansuran. Kawan saya ni telah membeli produk Singer secara ansuran dan meminta saya jdi penjamin. Saya bersetuju dan telah menerima surat perjanjian dr Singer. Terkejut juga saya sebab tandatangan di bahagian penjamin bukan tandatangan saya. Saya rasa agen yg sign kan […]

Read More →

When I was a teenager I was like other teens. We would love to collect posters of popstars. When I was in CBN, it was something new to me. I was never exposed to poster collecting and admiring pop star when I was a kid coz we were too busy playing with bicycles and other […]

Read More →

Adakah anda tergolong dalam kumpulan homosapiens yang liat nak bangun pagi walaupun loceng jam dan berdering separuh mati? hahaha….ini dia produk yang anda nanti-nantikan…check it out….muahahaha… 1. Jam Gantung Jam ni bila berbunyi ia akan naik slow2 ke atas sampai le anda dapat tangkap ia dan hentikan bunyi jam ini. Bayangkan le kalau anda lambat […]

Read More →

Date: 8 September 2006Day: FridayTime: 8.30pmVenue: Dewan Perdana, Kuala Lumpur Majlis penuh gilang-gemilang meraikan pasangan mempelai Nik Hanim yang merupakan ex-classmates aku masa di CBN dengan pasangannya, Ahmad Al-Farouk. Antara kenamaan yang hadir ialah Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan isteri. Bersanding diatas pelamin. Pengapitnya ialah Ann. Sama cantik sama padan. Sama muda. Geng-geng CBN yang […]

Read More →

Hari ni ingat nak cari tempat best sket utk dinner. Slalu dengar pasal restoran ala Bali iaitu Bora Ombak. In fact tiap2 minggu memang nampak le sebab Bora Ombak ni sebelah Sports Planet Ampang tempat sherrina port main futsal. Petang tadi ajak member pi sana. Lepas park kete, kagum le sebab design restoran dari luar […]

Read More →

Diantara kami 3 beradik, aku rasa salute dgn adik bongsu aku yang rasanya antara kitorang bertiga, dialah yg paling terer organize jadual kelas dia. Tak caya, tengoklah betapa terernya dia susun jadual supaya dia ada fixed rehat pada waktu yg sama setiap hari…..sesuatu yg aku tak penah terpikir nak buat dan dapat masa aku blaja […]

Read More →

Merdeka..Merdeka..Merdeka….merdekalah zahir dan batin. Merdekalah pemikiran dan akhlak drpd dijajah. Apa korang buat cuti merdeka? Aku takde buat apa2. Pengalaman tersangkut di jalan Ampang selama 3 jam selepas shoot gambar bunga api kira2 3 tahun lalu telah membuatkan aku serik nak keluar pada waktu merdeka. Lebih baik aku duduk di umah tgk live telecast bunga […]

Read More →