Masih ingatkah anda kisah sekumpulan remaja perempuan Jepun yang menghabiskan masa seharian berlatih bola tampar? Masih ingatkah anda ‘summersault berpusing’? Jika ya, anda memang baby zaman 70/80an. Saya menerima videoclip Moero Attack melalui email yang telah membawa saya kembali ke zaman kegilaan drama bersiri tersebut di sekitar pertengahan 80an. Dan akibat demam Moero Attack, kelab […]

Read More →

WAYS TO TURN MEN DOWN HE: Can I buy you a drink?SHE: Actually I’d rather have the money. HE: I’m a photographer. I’ve been looking for a face like yours.SHE: I’m a plastic surgeon. I’ve been looking for a face like yours.HE: Hi. Didn’t we go on a date once? Or was it twice?SHE: Must’ve […]

Read More →

RAYUAN DEMI PERI KEMANUSIAAN Kepada Sdra Pengantin, Tahniah di atas perkahwinan sdr yang bakal menjelang. Kami kawan-kawansemuanya mengucapkan tahniah dan selamat berbahagia, serta semoga jodohberpanjangan, dan insya Allah kami hadir di majlis saudara. Bagaimanapun, setelah mengambil tahap kemeluatan rakyat Malaysia terhadaplaporan-laporan media berkaitan persiapan perkahwinan beberapa ‘celebrity’tempatan yang bakal berlangsung, sukacita kami mencadangkan kepada sdr […]

Read More →

Pehh…sekali pekena penangan futsal, sampai ngigau. As I mentioned in previous post, I attended my first futsal training. 4 hari selepas training aku masih berjalan terhincut-hincut (hips aku sakit, urat tegang sebab dah lama sangat tak buat fitness activities). Tapi semalam aku tetap turun seperti biasa. Alhamdulillah, hari ni yakni sehari selepas 2nd futsal training […]

Read More →

wuhuu….lama gak yek tak update blog. Almaklumlah, sibuk sket bulan ni. Mana nak kejar keje seharian, mengajar lagi, laporan praktikal lagi. Tak menang tangan le..tapi ia lebih baik dari duduk melanguk sahaja. Which I hate most. Anyway, flashback last weekend. Biasaklah jumaat, sabtu dan ahad aku nye job mcm biasa. Then lepas job kol 1, […]

Read More →

Indonesia Student Society in Unitar will be organizing a charity concert to help collecting fund forYogyakarta crisis in Indonesia. The details of the programs as follow: Read More Event Info August 26th, 2006. KL Convention Centre. 8.00 pm Ticket: RM50 (you will get a Celcom starter pack free, sponsored by Celcom) Special appearance Dave Hendrick […]

Read More →

I received this in my email…thanks to whoever created it, you made me laughing out loud….. Who says our English is teruk huh. Just below – Ours is simple, short, consice, stright to the point, effective etc. The English did invent the English Language, but they can’t use it economically when communicating their intentions.Compare these […]

Read More →

terjumpa artikel menarik di forum Cari dan segera menyelongkar digital camera mencari gambar-gambar hidupan yang diambil di Bukit Tunku baru-baru ini….. January 2006 I have been watching a small tragedy unfold here in Kuala Lumpur. The story is hardly unique to this lovely city, but is, unfortunately, common around the world as our demands for […]

Read More →