Murid-murid, mari kita lihat contoh penggunaan perumpamaan. Perumpamaan yang sesuai: Siapa yang makan cili, dia lah yang terasa pedas. Tak pedas-pedas lagi ke bila org parlimen disamakan dengan budak-budak??? Perumpamaan yang sesuai: Bagai pahat dengan penukul. Bila ketuk baru gerak, bila ketuk baru gerak. Dah dibayar gaji pun masih perlu diketuk lagi. Perumpamaan: Sudah jatuh […]

Read More →

Cute nyerrrrr……kalaulah boleh amik seekor anak rima ni untuk dipelihara, alangkah bestnya (aiseh, kene pakai sofa kayu lah pulak nanti…). Eh, anak rimau ngan anak kucing bleh ngam ke tak? Kang gaduh le plak. Tapi kalau ikutkan rimau ngan kucing kan satu keluarga? Kira macam sepupu gitu…..hehehe.. Source: The Star

Read More →

Tiara bersama Effendy Norwawi dan dua anaknya, Hani Karmila dan Eridani memberi perhormatan terakhir kepada Allahyarham Hani Mohsin di Hospital Serdang, semalam. Perginya si pemutar rodaperginya pelakon watak 70an (berkemeja kotak2 lengan dilipat)Perginya seorang bapa yang penyayangPerginya seorang hamba Allah yang beriman Semoga rohnya dicucuri rahmat…Amin

Read More →

sana sini asik cerita Siti dan Dato K. Bohsannya. mari kita uji minda. Lihat poster diatas. menurut si penghantar gambar, Soong Robin, poster itu membawa mesej yang mengelirukan. Kalau anda bijak, cuba tafsir apa sebenarnya mesej poster itu. Adakah kedai itu menyediakan makanan yang tidak halal? Ataupun ada yang halal dan ada yang tidak? Sumber: […]

Read More →

It’s my 26th birthday…..uikss…dah 26? rasa macam semalam aje baru 16..hihih… I wish…I wish….I wish I can have a….. a what hah? ummmm….wait aaa let me think….ummm…emmm…aha. I wish I can have….I can make 3 more wishes…. hahahaha!!! Tamak haloba…kuikuikui….

Read More →

Ngantuk giler. Tak larat nak upload gambar kenduri Aishah disini. Kpd geng2 CBN yg nak tengok gambar, pi fotopages aku. Sok aku story-mory the morning glory kat sini yek….chiowwww… Updated: Okay, here’s the pics…. Ahli kelab KKK turut hadir memeriahkan majlis Korang ni asik hadir kenduri aje, tak reti-reti nak bikin kenduri? :p Bergambar kenangan […]

Read More →