Rujukan: Utusan Malaysia 28 April 2005 Dah lama aku tunggu tindakan ini. Ya, ia satu beban tambahan kepada pihak polis but sapa lagi yg ada lebih kuasa? (aku berharap tentera bleh campur tangan, biar gerun budak2 ni). Gejala ponteng-memonteng ni dah makin sukar dibendung. Takyah gi jauh, cybercafe kat bawah ofis aku aje ni hah […]

Read More →

Topik hari ini ialah Selfish. Selfish adalah mementingkan diri sendiri. Bukan Sell Fish iaitu menjual ikan. Mengikut kata kamus Meriam Webster (sapa Meriam Webster ni?), selfish bermaksud:One entry found for selfish. Main Entry: self·ish Pronunciation: ‘sel-fish Function: adjective 1 : concerned excessively or exclusively with oneself : seeking or concentrating on one’s own advantage, pleasure, […]

Read More →

Last night we managed to get together all family members on my mother’s side at my cousin’s new house in Keramat. We arrived at 9pm, being the nearest to her house and yet the last to arrived. haha. It’s always like that. The person who lived the nearest will arrived the last. As I parked […]

Read More →

Sedang membelek2 thread2 lama di Forum Cari, terjumpa satu topik yang menarik bercerita mengenai kesahihan kisah mitos naga. Terjumpa semula posting yang aku tulis disitu. Disertakan satu salinan disini untuk simpanan peribadi dan untuk dikongsi bersama pembaca2 blog ini: bercerita pasal naga nie, sherrina teringat satu kisah yg menjadi koleksi dalam keluarga sherrina. ayah sherrina […]

Read More →

Entry Rojak Ahad baru ni aku sempat berlari sekejap ke PC Fair kat KL Convention Centre. Sesak tahap tak ingat. Banyak habiskan masa beratur drpd menengok barang. Tak usha lebih2 pun produk baru sebab level yg pamerkan produk2 baru di bahagian pertama. Sesak yang amat. Cepat2 exit le level kedua. Baru lega dapat bernafas dengan […]

Read More →

Demam World Cup 2006. Kedai mamak mula memasang layar putih untuk menggantikan tv plasma yang biasa digunakan. Jersey2 cetak rompak telah dijual di pasar2 malam. Iklan2 di TV sudah menyiarkan pelbagai iklan2 berkenaan demam World Cup (tengok iklan mamat yg nak melamar aweknya di restoran tu?) dan macam2 lagi tanda2 demam telah mula nampak satu […]

Read More →

Notebook For Kids Several people especially parents asked for my opinion on the best notebook for their children. I have a student who will bring along her notebook to class every week when attending computer class. Most of the notebook in the market are heavy and bulky + pricey. This evening my student came with […]

Read More →

BERJUMPA KAWAN LAMA Menjadi orang yang pelupa bukan mudah. Apatah lagi bila disapa dikhalayak ramai. Penah sekali aku ditegur oleh seseorang di masjid KLCC. Katanya dia junior aku masa di MRSM. Aku just angguk dan sembang2 lebih kurang kemudian meminta diri. Aku bukan berlagak sombong cuma aku jenuh memerah otak memikirkan siapa orang itu dan […]

Read More →

Learning Chess I find that many of children nowdays do not know how to play chess. That’s very weird because chess was a very popular game among children when I was a kid. After several discussion and brainstorming session, I decided to organize a chess camp for my students. Not many knows that chess can […]

Read More →