Seddeynye, tak dapek join Scrabble competition. Bukan sebab tak hadir. Dah hadir, siap half day lagi dan berkejar ke Unitar nak join in tapi malangnya pihak penganjur tersalah bagi information. patutnya aku kene hadir preliminary round last week. Lecturer pun mintak mahap sebab bagi salah info. Kadang-kadang walau teliti mana pun preparation kita. Check schedule […]

Read More →

Scrabble Unitar will be organizing Unitar English Week 2006 starting on 27th March 2006. One of the acitivity is Scrabble Competition. I believe this is the first time such competition is held in Unitar. Gosh, I just loved play Scrabble. I used to play it with my mom and dad when I was still in […]

Read More →

Apa itu Islam Hadhari? Semenjak dilancarkan kempen Islam Hadhari, aku masih tak paham2 apa bezanya dengan Islam yang ada sekarang? ke Islam Hadhari ni adalah rebranding bagi Islam yang telah wujud beribu2 tahun ini? Dan lagi bertambah keliru apabila menonton nyanyian mengenai Islam Hadhari di tv semalam…aku konpius….cuba korang explain sket apa Islam Hadhari ni?

Read More →

Majlis Pertunangan Awin dan Radzi Gambar-gambar majlis pertunangan Awin dan Radzi boleh didapati di sherrina’s fotopages.

Read More →

SMS dan Integriti Bahasa.Ahad lepas Mingguan Malaysia menyiarkan satu rencana bertajuk Integriti bahasa, membina integriti bangsa menceritakan apakah kaitan diantara kepentingan bahasa dengan pembinaan bangsa. Semalam pula member sherrina menerima sms seperti ini: Termenung gak barang seminit dua mentafsir apa mesej yang cuba disampaikan oleh penghantar sms ni……

Read More →

Aku tak pernah tengok citer Sutun. Masa citer tu gah ditayangkan kat TV, aku miss. Org kata best sangat. Aku pun tatau le apa kisahnya sebenar, tapi melihat pada gambar ni…aku rasa ni citer pasal budak lelaki yg lembut. Citer Sutun turut dicalonkan dalam Anugerah Seri Angkasa. Ada ke dijual vcd citer nih, teringin aku […]

Read More →

Akhbar The Star semalam memaparkan kemalangan yang melibatkan lori yang membawa sotong untuk dieksport. Pemandu lori tersebut mati dan orang ramai berpesta mengutip sotong-sotong yang bertaburan diatas jalanraya. Ini barangkali adalah kesan sampingan akibat peningkatan harga minyak mendorong orang ramai mengutip sotong2 percuma ini yang selepas ini confirm harganya mencanak naik di pasaran kerana pembekal2 […]

Read More →

Fuel Penuh, Wallet Pun Kosong aku dah nak tukar naik motor, Pak Lah and the geng bila lagi nak tukar naik Kancil? Kata suh berjimat cermat. Walk the talk, lah! p/s: petang ni ada demonstrasi membantah kenaikan harga minyak kat KLCC. Info lanjut, klik http://www.malaysiakini.com/news/47738.

Read More →

Minyak naik rega. Semua orang naik minyak. Berbakul-bakul seranah untuk Pak Lah. Kedai mamak lengang, slalu order teh tarik sekarang order air suam. Mamat2 opis atas yg slalu mkn kat kedai smlm aku nampak borong roti kat 7-eleven. Mamak NZ smalam sembang2 ngan aku bagitau tong gas naik beberapa ringgit, susu pekat slalu sekotak besar […]

Read More →